Healthspy: Ο Κλειδοκράτορας, οι αλλαγές και… εντάσεις στην Αριστοτέλους

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Νέα πρόσωπα στην ομάδα Πλεύρη

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η επικοινωνία στην οδό Αριστοτέλους, με τα… στελέχη του τμήματος να εισέρχονται σε διαδικασία αλλαγών, συσπείρωσης και επιλογής νέων και «εκλεκτών» προσώπων που θα δημιουργήσουν έναν ταχύτερο και φυσικά ελεγχόμενο μηχανισμό.

Healthspy: Στο «κόκκινο» βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η επικοινωνία στην οδό Αριστοτέλους, με τα… στελέχη του τμήματος να εισέρχονται σε διαδικασία αλλαγών, συσπείρωσης και επιλογής νέων και «εκλεκτών» προσώπων που θα δημιουργήσουν έναν ταχύτερο και φυσικά ελεγχόμενο μηχανισμό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μαθαίνει η στήλη, ο «σκληρός» πυρήνας πλησίον του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, θέλει αλλαγές και νέα πρόσωπα. Και οι ευκαιρίες πλέον υπάρχουν. Όπως και οι δυνατότητες!

Στο προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος στο τμήμα επικοινωνίας, με λήξεις συμβάσεων, που όπως φαίνεται δεν υπάρχουν προθέσεις να ανανεωθούν.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες εκ των έσω, αναφέρουν πως ο «Κλειδοκράτορας» της Αριστοτέλους έχει βγει μπροστά ζητώντας νέες συμβάσεις, με νέα πρόσωπα. Ενώ, την ίδια στιγμή, τα πρόσωπα που μένουν δίχως συμβάσεις μαθαίνουμε πως βολιδοσκοπούν την αγορά προκειμένου να μεταπηδήσουν σε συναφές με το περιεχόμενο της Αριστοτέλους αντικείμενο.

Ο Πλεύρης δηλώνει θετικός για νέα πρόσωπα και αλλαγές, σε μια εποχή μάλιστα που θέλει να ελέγξει και τις όποιες διαρροές!

Οι εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων…

Η λίστα των υγειονομικών, οι ευθύνες των άλλων και ο Βορίδης

Διόλου τυχαίες χαρακτηρίζονται οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, γύρω από το φλέγον ζήτημα απόλυσης των υγειονομικών, πετώντας το «μπαλάκι» των ευθυνών σε όσους κατ’ επιλογή… «φεύγουν».

Όπως μας μεταφέρουν, η απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για την απομάκρυνση των υγειονομικών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι οριστική.

Για το θέμα μάλιστα, έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών και απομένει η «έγκριση» του πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, έχοντας εξετάσει όλα τα σενάρια Συνταγματικότητας.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας, δεν δείχνει διατεθειμένος να υποχωρήσει, επωμιζόμενος το όποιο πολιτικό κόστος. Να σημειώσουμε ωστόσο εμείς πως παρόλο που φαίνεται να θεωρεί  υποχρέωση του να οδηγήσει εκτός ΕΣΥ τους 4.700 περίπου… απείθαρχους, δεν λείπουν και οι εντάσεις για λόγους χειρισμού με το Μαξίμου για το θέμα.

Ο Βορίδης ήταν ξεκάθαρος για τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Απόλυση είναι όταν διακόπτω τη συνεργασία με κάποιον. Όταν πάω στους υγειονομικούς και τους λέω, προκειμένου να παρέχετε υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για τον Covid, δεν έχω απολύσει κανέναν, έχω θέσει μια προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών. Αν κάποιος επιλέξει να μην τηρήσει αυτή την προϋπόθεση, αυτός επιλέγει να μη μείνει στο σύστημα υγείας»

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί η προθεσμία να λήγει σε μεγαλύτερο διάστημα από έναν μήνα (λήξη αναστολής 31 Μαρτίου) ο Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις πολύ πιο σύντομα. Κάπου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Τι δείχνουν τελικά τα αντιικά φάρμακα; healthspy

Μεταφέρουμε ένα ουσιαστικό και καίριο ερώτημα από αναγνώστη μας σχετικά με τα αντιικά χάπια κατά του κορωνοϊού:

Στα τελευταία δεδομένα που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα έκανε λόγο για 2.653 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν ήδη παραδοθεί 1.957 συσκευασίες σε ισάριθμους ασθενείς. Ενώ, 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους τους ασθενείς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, ο κύριος λόγος ακύρωσης ήταν η άρνηση της ανάληψης ευθύνης από τους ασθενείς, σχετικά με το έγγραφο που απαιτεί την υπογραφή του, πριν τη χορήγηση τους.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά για ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως και σχετικές αναφορές για πόσους από τους ασθενείς που παρότι έλαβαν το χάπι νοσηλεύτηκαν τελικά, γεγονός που πιθανόν να συνηγορούσε (ή όχι) και με τα δεδομένα από τα real world evidence από χώρες που πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές και έχουν χορηγήσει τα σκευάσματα σε μεγάλο αριθμό ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ