Special NewsHealthspy: Ο Κικίλιας στο χειρουργείο, ο Μπουρλά και η Novartis

Healthspy: Ο Κικίλιας στο χειρουργείο, ο Μπουρλά και η Novartis

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Η ιδιωτική επέμβαση Κικίλια

Σήμερα επιστρέφει και τυπικά στα καθήκοντα του ο πρώην υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από μια μικρή -όπως μαθαίνουμε- χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε στο πόδι του, το περασμένο Σάββατο.

Healthspy: Σήμερα επιστρέφει και τυπικά στα καθήκοντα του ο πρώην υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από μια μικρή -όπως μαθαίνουμε- χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε στο πόδι του, το περασμένο Σάββατο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το χειρουργείο ήταν προγραμματισμένο για τον κ. Κικίλια, καθώς δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό που έθετε σε κίνδυνο την υγεία του, αλλά έχρηζε αντιμετώπισης.

Ο νυν υπουργός Τουρισμού, παρά την άμεση εμπλοκή και γνωριμίες που απέκτησε στη διάρκεια της θητείας του με διακεκριμένου επιστήμονες που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, επέλεξε να πραγματοποιήσει την επέμβαση σε ιδιωτική κλινική.

Αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια κατεύθυνση επέλεξε και ακόμα ένα διακεκριμένο μέλος της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη -μετά το ατύχημα που είχε στη Νάξο- να πραγματοποιεί την χειρουργική επέμβαση για το κάταγμα έξω σφυρού στον αστράγαλο, στο νοσοκομείο Metropolitan.

Από πλευράς να μας να ευχηθούμε στους δύο «δυνατά χαρτιά» της κυβέρνησης… ταχεία αποκατάσταση! healthspy

Το hub, το Chubb και ο Μπουρλά

Επενδυτικά κεφάλαια… και νέες θέσεις εργασίας «φέρει» ο επικεφαλής -παγκοσμίως- της φαρμακευτικής επιχείρησης Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες της στήλης επιβεβαιώνουν ότι ο Άλμπερτ Μπουρλά είχε καταλυτικό στην απόφαση της αμερικανικής εταιρείας ασφαλίσεων Chubb να δημιουργήσει κέντρο λογισμικού στη χώρα μας και συγκεκριμένα, στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για το πρώτο κέντρο λογισμικού της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους και θα αποτελέσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για αξιοποίησης μεγάλων δεδομένων (Big Data) και τεχνητής νοημοσύνης. Στην ουσία, πρόκειται για το αντίστοιχο hub που έχει αναπτύξει η Pfizer και στο οποίο η Chubb θα το κάνει για τις ασφάλειες ζωής, αστικής ευθύνης κ.λπ. που πουλάει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι το κέντρο αυτό να απασχολήσει περίπου 100 ειδικούς της πληροφορικής και της βιομηχανίας ασφαλίσεων. Το κέντρο αυτό θα δημιουργηθεί με τη συνεργασία της Deloitte, η οποία φέρεται να έχει αναλάβει την πρόσληψη και προετοιμασία του προσωπικού.

Ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, συνομιλώντας με τον επικεφαλής της Chubb στις ΗΠΑ, Evan Greenberg, ανέφερε το πόσο ικανοποιημένος είναι για την πορεία των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Η παρότρυνση του επικεφαλής της Pfizer να κάνει το ίδιο και η Chubb, άνοιξε τον δίαυλο των συζητήσεων με την Deloitte (Αμερικής) και πρόσφατα, έφερε την οριστική απόφαση της Chubb να δημιουργήσει το πρώτο κέντρο λογισμικού της επί της Γηραιάς Ηπείρου, στη Θεσσαλονίκη.

Δίχως φώτα και θέρμανση…

Με «ωρολογιακή βόμβα» που θα σκάσει στα χέρια του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, μοιάζει η απόφαση του νοσοκομείου Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), να κλείνουν τα φώτα και τη θέρμανση τον χειμώνα από τις 08.00 έως τις 6:00 το απόγευμα.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι ήδη σφοδρές μετά την ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης καθώς αναφέρεται ότι το ίδιο θα ισχύει και για τον φωτισμό στα μπαλκόνια, στους εσωτερικούς διαδρόμους, στις κλινικές και στα γραφεία όταν και όπου αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως μαθαίνουμε, στην Αριστοτέλους υπάρχουν ήδη διεργασίες και αναμένεται να υπάρξει αποσαφήνιση καθώς το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει ότι θα «πουντιάζουν», ασθενείς και εργαζόμενοι, ενώ θα κυκλοφορούν με φακούς στους διάδρομους, θυσιάζοντας την ασφάλεια και υγεία εργαζομένων και ασθενών. healthspy

Κατά τα λοιπά…
  • Διαγραφή προστίμων 100 ευρώ για τους άνω των 60, η ταχύτερη επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή αλλά και η παραδοχή Τσιόδρα για τεράστια λάθη της ανθρωπότητας στην αντιμετώπιση της Covid-19 «δείχνουν» τις προθέσεις της κυβέρνησης για εξομάλυνση του κλίματος ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
  • Η αλλαγή πλεύσης με νέο επικεφαλής στην Novartis Hellas κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτέλεσε. Οι «ζυμώσεις» δρομολογούνταν εδώ και μεγάλο διάστημα και όπως μας μεταφέρουν το πρόσωπο του Κώστα Παπαγιάννη κρίθηκε ως «ιδανικό» για την επόμενη ημέρα της Novartis. Η πανδημία των τελευταίων δύο ετών, όπως και διαδικαστικά εσωτερικά θέματα είχαν «κλειδώσει» στην Ελλάδα την προκάτοχο του, Susanne Kohout, η οποία και επιστρέφει στην Ελβετία μετά την ολοκλήρωση της θητείας της, διάρκειας 5,5 ετών.
  • Ιδιότυπη θα χαρακτήριζε κανείς την τελευταία επικοινωνία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά “Μεταξά”. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου για τους ογκολογικούς ασθενείς που κοινοποίησε η ομάδα επικοινωνίας της αναπληρώτριας υπουργού «Οι περισσότεροι ασθενείς… ανέφεραν πως νιώθουν καλύτερα λόγω της τοποθεσίας του νοσοκομείου, αφού έχουν την δυνατότητα να βλέπουν την θάλασσα από το παράθυρο του δωματίου τους, γεγονός που συμβάλλει στην βελτίωση της ψυχολογίας τους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ