Healthspy: Η αλλαγή «φρουράς», το πίτα party και η Ελ…ΠΙΣ

  • HealthSpy by MisterSpy
Εξ’ ανάγκης… νέα σελίδα

Για πολλούς αποτέλεσε «έκπληξη» η ανακοίνωση αποχώρησης του Γιώργου Συκιανάκη από το «τιμόνι» της Menarini Hellas μετά από 34 συναπτά έτη και για άλλους φυσιολογική εξέλιξη, μετά την μακρόχρονη πορεία του στο χώρο του φαρμάκου και δη της συγκεκριμένης εταιρείας.

Healthspy: Για πολλούς υπήρξε «έκπληξη» η ανακοίνωση αποχώρησης του Γιώργου Συκιανάκη από το «τιμόνι» της Menarini Hellas μετά από 34 συναπτά έτη και για άλλους φυσιολογική εξέλιξη, μετά την μακρόχρονη πορεία του στο χώρο του φαρμάκου και δη της συγκεκριμένης εταιρείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, εκεί που «στάθηκαν» οι περισσότεροι είναι πως κατά την παράδοση της «σκυτάλης» δεν υπήρξε «λέξη» για το νέο πρόσωπο που αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, ούτε καν στην επίσημη ανακοίνωση της Menarini.

Ο Γρηγόρης Πολίτης -μέχρι πρότινος Business Operations Manager της Menarini και πλέον επίσημα πρόεδρος της εταιρείας- επρόκειτο να παρευρεθεί στην άτυπη συνάντηση του Γ. Συκιανάκη με εκπροσώπους των Μέσων, όμως άλλαξε το πρόγραμμα την τελευταία στιγμή.

Η «διπλή» απουσία του νέους επικεφαλής από τη διάδοχη κατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά όσον αφορά την «ομαλότητα» της μετάβασης και τις σχέσεις των δύο ανδρών. Ωστόσο, όπως μας μεταφέρουν, δεν υπάρχουν κάποια «σύννεφα» στην ανωτέρω εξέλιξη.

Στις προθέσεις του Γ. Συκιανάκη δεν είναι να παραμείνει ανενεργός από το χώρο του φαρμάκου – συμπληρωμάτων, καθώς στο επόμενο διάστημα αναμένεται η επανεμφάνιση του, σε νέα καθήκοντα. Ο Γ. Συκιανάκης είναι ένας άνθρωπος με αεικίνητο πνεύμα, βαθιά γνώση και προσφορά στον φαρμακευτικό κλάδο. Προσόντα που πάντα «απαιτούνται» από τη συγκεκριμένη αγορά.

Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Συκιανάκης ανέλαβε την Menarini το 1989, όταν ο διεθνής φαρμακευτικός όμιλος Menarini εξαγόρασε το 70% της παραδοσιακής φαρμακευτικής βιομηχανίας Δαμβέργης Α.Ε. με παρουσία στην Ελλάδα από το 1935. Υπό τη διοίκησή του Συκιανάκη έγινε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, απασχολώντας αυτή τη στιγμή 250 εργαζόμενους.

Μετά-προ covid συνήθειες

Πιέσεις, νέος σχεδιασμός, περικοπές θέσεων, ανασχηματισμός και λοιπά δεινά αλλά και πολλά ευχάριστα «συνόδευσαν» καθ’ όλη της περυσινής χρονιάς τη «μεγάλη» φαρμακευτική επιχείρηση που γιόρτασε την προηγούμενη εβδομάδα την ετήσια «Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας» σε γνωστό κέντρο, προς 150 ευρώ περίπου το «κεφάλι».

Όπως μαθαίνουμε, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει την «έκπληξη» προς τους εργαζομένους της, μετά τις… «πρωτιές» που κατέγραψε στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών της πανδημίας, «βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη»!

Σύσσωμη η διοικητική ομάδα αλλά και οι λοιπές βαθμίδες της επιχείρησης παρευρέθηκαν στο «talk of the town» νυχτερινό κέντρο, για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό πρόγραμμα, που φέτος συγκεντρώνει «ουρές» από πλήθος της… νυχτερινής Αθήνας. Η ομαδικότητα και η διάθεση συσπείρωσης των εργαζομένων, μετά και την μακρά περίοδο τηλεργασίας, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της φαρμακευτικής, επαναφέροντας πλήθος προγραμμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν και σε εποχές που για κάποιους -άλλους- «φαντάζουν» μακρινό παρελθόν.

Υπάρχει Ελ..ΠΙΣ

Ενωτικό αναμένεται το κλίμα στην επικείμενη επίσημη εμφάνιση των δύο «ισχυρών» ανδρών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), την ερχόμενη Τετάρτη, μετά την πρόσφατη συγκρότηση σε σώμα.

Όπως μαθαίνουμε, οι εντάσεις μεταξύ Βαρνάβα και Εξαδάκτυλου ανήκουν πλέον στο παρελθόν, μετά την ανάληψη καθηκόντων Γενικού Γραμματέα στον ΠΙΣ.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και διαφωνίες. Το σίγουρο είναι πως το κλίμα είναι περισσότερο δημιουργικό, συσπειρωμένο σε ένα κοινό μέτωπο προάσπισης των κεκτημένων του κλάδου και της δημόσιας Υγείας. Healthspy

Κατά τα λοιπά…

Σε συνθήκες τηλεργασίας βρίσκεται σήμερα η μεγαλύτερη μερίδα του κλάδου φαρμάκου, μετά τα χθεσινά τηλεφωνήματα για λόγους προστασίας των εργαζομένων τους.

Μολονότι η κακοκαιρία δεν είχε τελικά τις περυσινές διαστάσεις, η «γραμμή» ήταν συγκεκριμένη, με αποτέλεσμα πολλές εργασίες να περατώνονται σήμερα εξ’ αποστάσεως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ