Healthspy: Η «αδιαφορία» που έγινε συνήθεια, η Επιτροπή και η ΠφφφΦΥ

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Η κλιμακούμενη «αδιαφορία»

Επεισόδιο Νο 48! Το σήριαλ συνεχίζεται με κλιμακούμενη την «αδιαφορία» στις σχέσεις συνύπαρξης μεταξύ Θάνου Πλεύρη και Μίνας Γκάγκα. Η επικοινωνία στην Αριστοτέλους δεν έχει εντάσεις αλλά… έχει αποστάσεις. Οι διαφορές πολιτικής και προτεραιοτήτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών να γεφυρωθεί.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα πλέον και στις δημόσιες εμφανίσεις των δύο πλευρών, αλλά και στις «αιχμές» που αφήνει και η Μίνα Γκάγκα στις δημόσιες δηλώσεις της προς το πρόσωπο του Θάνου Πλεύρη.

Όπως μας μεταφέρουν, η «αδιαφορία» αυτή μεταφέρεται και στις χαμηλότερες κλίμακες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι από τα γραφεία επικοινωνίας των ισχυρών αυτών προσώπων να έχουν τυπικές έως και… «ειρωνικές» σχέσεις.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως κάθε μια από τις «πτέρυγες» στην Αριστοτέλους, έχει αποκτήσει το δικό του πρόσωπο για τη διαχείριση της επικοινωνίας του με τα Μέσα. Εποχές που θα ζήλευε και ο πάλαι ποτέ ισχυρός Βασίλης Κοντοζαμάνης που «πάλευε» απροστάτευτος με τους «δράκους».

Σημειώσατε πως στον επόμενο τόνο, «μπροστά» βγαίνει με μεγαλύτερη «ένταση» η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, με στόχο την επικοινωνία του κεφαλαίου «Ψυχική Υγεία» που ανοίγει ουσιαστικά και η χώρα μας. healthspy

Πφφφφ με ΠΦΥ…

Εντάσεις, διεκδικήσεις, και διαπραγματεύσεις μέχρις εσχάτων -ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε- προκάλεσε στους κόλπους των Εργαστηρίων και Διαγνωστικών Κέντρων ο «αιφνιδιασμός» από το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Θάνος Πλεύρης.

Λίγο πολύ, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας, δεν έλειψαν και προτάσεις για διαγραφή «χρεών» από τα τεφτέρια της χρονίζουσας νομολογίας, που βαραίνει ως θηλιά μια σειρά από επαγγελματίες του κλάδου. Κάτι που ο Θάνος Πλεύρης απέκλεισε για δημοσιονομικούς και ηθικούς λόγους, απέναντι -όπως ανέφερε- στους συνεπείς. healthspy

Το «παζάρι» των ημερών είναι μεγάλο καθώς διόλου τυχαία ο κ. Θάνος Πλεύρης επέλεξε να επικοινωνήσει τις αλλαγές σε συνάντηση του με τους δημοσιογράφους και κατόπιν με τα θεσμικά όργανα. Πρώτα οι δράσεις με πιθανή ασάφεια και κατόπιν οι αντιδράσεις. Στο «μπάλωμα» κάπου κερδίζουν όλοι!

Ελληνική Επιτροπή στα πρότυπα του CDC

Η συγκρότηση και λειτουργία Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλο που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έφερε και κάποιες πρώτες αντιδράσεις ως προς τα μέλη και το περιεχόμενο της.

Μολονότι η αγορά χαιρετίζει κάθε εξέλιξη, νεοτερισμό και προσαρμογή στα διεθνή πρότυπα, δεν έλειψαν και τα σχόλια για κάποια από τα μέλη που την απαρτίζουν.

Στην Επιτροπή, συμμετέχουν 15 +1 κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων επιστημονικών πρακτικών σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του Οργανισμού και η λειτουργία του στα πρότυπα των διεθνών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). Μια προσπάθεια κατανοητή και απαραίτητη, απ’ τα διδάγματα της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, στο πρόσωπο ενός μέλους της Επιτροπής συγκεντρώνονται οι πρώτες «ενστάσεις» και απορίες των ανθρώπων της αγοράς. Όπως και να ‘χει… η σύνθεση της είναι τόσο δυναμική, με «βαριά» χαρτιά στη σύνθεση της, που θα περάσει σχεδόν απαρατήρητη η όποια αδυναμία.

Tip: Ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του και αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Η απόφαση δεν είναι απλή διότι συνυπολογίζονται πολλοί παράμετροι όσον αφορά το δρόμο εξόδου τους από το ΕΣΥ. Πάντως, δεν αποκλείεται μια «διέξοδος» που θα αναιρεί τις ανακοινώσεις και αυστηρότητα που επέδειξε τελευταία η Αριστοτέλους! Ακόμα κι αν υπάρξει επιμονή προσωρινά…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ