Healthspy: Εγκαίνια, νέα πρόσωπα, τα στελέχη και οι ε(κ)λλείψεις

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Εγκαίνια και… αντικαταστάσεις

Χαράς Ευαγγέλια για το νέο κτήριο των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του «Ασκληπιείου Βούλας» που φιλοξενεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή την εφημερία του Καρδιολογικού.

healthspy: Χαράς Ευαγγέλια για το νέο κτήριο των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του «Ασκληπιείου Βούλας» που φιλοξενεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή την εφημερία του Καρδιολογικού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά πολλούς, ο νέος χώρος αποτελεί «κόσμημα» για το ΕΣΥ, εντυπωσιάζοντας πραγματικά. Οι δυνατότητες να είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση μέχρι πρότινος, αφού πλέον οι εξεταστικές κλίνες στην εφημερία είναι 5, ενώ στο παλαιό κτίριο ήταν μόλις 2. Η μία από αυτές μάλιστα με εξειδικευμένο εξοπλισμό ανάνηψης. Και όχι μόνο.

Η μονάδα διαθέτει monitors σε κάθε εξεταστική κλίνη, με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, δύο καινούργιους ψηφιακούς καρδιογράφους, ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης εξετάσεων και απεικονίσεων και ό,τι πιο εξελιγμένο τεχνολογικά υπάρχει για ένα καρδιολογικό τμήμα επειγόντων.

Όπως θα μαθαίνει η στήλη, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η μετακίνηση και άλλων τμημάτων, εντός του νέου κτηρίου.

Τα «εγκαίνια» του νέου ΤΕΠ έρχονται μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, ενώ δεν αποκλείονται και αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο… οσονούπω! Μάλιστα, κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για νέα πρόσωπα, που θα συνοδεύσουν τη νέα αυτή εποχή στο Ασκληπιείο Βούλας. Αλλαγές, μετακινήσεις και αντικαταστάσεις, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργείου… και θα ανακοινωθούν προσεχώς!

Νέες εκκινήσεις…

Στο επόμενο 10-15νθήμερο «κλειδώνει» η στελέχωση της νέας εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων Kenvue της Johnson & Johnson και στην Ελλάδα.

Ο πρώτος κύκλος ζυμώσεων με στελέχη της αγοράς έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται στο προσεχές διάστημα να υπάρξουν οι προσφορές στους «επικρατέστερους» της λίστας, μετά την αξιολόγηση. Healthspy

Τα πρώτα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν πριν τις γιορτές και απ’ όσο μαθαίνει η στήλη, τα «πακέτα» προσφορών είναι ικανοποιητικά, ευνοώντας τα όποια σενάρια μετακινήσεων.

Το λανσάρισμα της Kenvue, της νέας εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων της Johnson & Johnson, αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2023 και στην Ελλάδα.

Η φαρμακευτική επισημαίνει ότι στη Σκωτία το «ken», αναφέρεται στη γνώση και το «vue» σχετίζεται με το όραμα και την αποστολή της.

Να σημειωθεί πως το τμήμα με τα καταναλωτικά πραγματοποίησε 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια πωλήσεις το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 16% των εσόδων της Johnson & Johnson. Στο χαρτοφυλάκιο του unit περιλαμβάνεται μια σειρά από γνωστά προϊόντα φαρμακείου, συμπεριλαμβανομένων των Aveeno, Band-Aid, Listerine, Neutrogena, Tylenol και Zyrtec.

Ε(κ)λλείψεις φαρμάκων

Η αλήθεια είναι πως είχαμε να δούμε υπουργό Υγείας να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στην ειδησεογραφία, από την περίοδο του κορωνοϊού. Μπορεί η ένταση της πανδημίας να έχει μειωθεί, όμως ο Θάνος Πλεύρης αυτές τις ημέρες βρίσκεται ξανά στο κέντρο της επικαιρότητας. Οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στα φάρμακα έγιναν εκτός των άλλων και πρώτο θέμα στην πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει ψηλά τους τόνους.

Το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων είναι παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά συγκεκριμένες δραστικές ουσίες και οφείλεται στην παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, στην έξαρση των λοιμώξεων και στη χαμηλή παραγωγή που παρουσιάζεται στις χώρες που έχουν τις πρώτες ύλες, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, επιρρίπτει στον Θάνο Πλεύρη την ευθύνη ακόμη και για τις πολύ σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες παρατηρούνται σε σειρά πολύ βασικών φαρμακευτικών σκευασμάτων για τη θεραπεία της φυματίωσης… Αντί άλλης απάντησης, θα μπορούσε κανείς να παραθέσει τη διαπίστωση του πνευμονολόγου – φυματιολόγου του νοσοκομείου της Αθήνας «Σωτηρία», Χαράλαμπου Μόσχου, ταμία του Δ.Σ. της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), όπως τη διατύπωσε ο ίδιος πρόσφατα, κατά τη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η ΕΠΕ.

Ο καθηγητής Μόσχος ανέφερε ότι οι ελλείψεις των συγκεκριμένων φαρμάκων «αποτελούν διεθνές φαινόμενο», τις απέδωσε ο ίδιος στο περιορισμένο ενδιαφέρον για τη διάθεσή τους καθώς, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον, «είναι φθηνά φάρμακα, έχουν χάσει την πατέντα τους εδώ και χρόνια και αφορούν μικρό αριθμό ασθενών».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ