HealthSpy: Δευτέρα υπέρ Υγείας, Συναντήσεων Πλεύρη και Επικοινωνίας

  • HealthSpy by MisterSpy

Με καλή διάθεση αλλά ξεκάθαρα χαμηλές προσδοκίες συναντούν σήμερα στις 16:00 μ.μ. οι εκπρόσωποι της εγχώριας αγορά φαρμάκου το νέο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στο πλαίσιο της πρώτης εθιμοτυπικής συνάντησης. Μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθπουργού, ο κ. Πλεύρης καλείται να «βάλει το νερό στο αυλάκι» σε μια σειρά από σοβαρά θέματα που αφορούν το φάρμακο, επιχειρώντας να δώσει λύσει στο μείζον ζήτημα του clawback.

Με καλή διάθεση αλλά ξεκάθαρα χαμηλές προσδοκίες συναντούν σήμερα στις 16:00 μ.μ. οι εκπρόσωποι της εγχώριας αγορά φαρμάκου το νέο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στο πλαίσιο της πρώτης εθιμοτυπικής συνάντησης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ολύμπιος Παπαδημητρίου, από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Agata Jakoncic από το PhRMA Innovation Forum (PIF), κατεβαίνουν το μεσημέρι στην Αριστοτέλους, συνοδευόμενοι έκαστος από ακόμα δύο στελέχη τους.

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό από κάθε φορέα θα μπορούν να παραβρεθούν τρία άτομα και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας.

Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας «κρατάει μικρό καλάθι» για το περιεχόμενο της συνάντησης, καθώς τις χαρακτηρίζει «εθιμοτυπικές» και «αναγνωριστικές». Όπως τονίζουν μάλιστα στο healthpharma.gr «ο χρόνος θα είναι πολύ περιορισμένος (περίπου μια ώρα) για να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για τα προβλήματα της φαρμακευτικής πολιτικής που πλήττουν τη βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιρειών».

Μαζικές συναντήσεις…

Όχι αδίκως, αλλά από τους τρεις θεσμικούς φορείς που συμμετέχουν, ο καθένας. έχει τη δική του ατζέντα που θέλει να προωθήσει. Ανάλογα δηλαδή με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών που εκπροσωπεί. Παρά την επίμονη προσπάθεια έτσι ώστε ο κάθε φορέας να έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον υπ. Υγείας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας μιλούσε για μείωση του clawback για πρώτη φορά το 2020 υπολογίζοντας την αφαίρεση από το εξωνοσοκομεικό clawback των ποσών στην παραγωγή και την Έρευνα και Ανάπτυξη φαρμάκων. Το ποσό αυτό έχει καθοριστεί στα 100 εκατ. ευρώ. Όμως δεν αφορά μόνο το clawback των εξωνοσκομειακών φαρμάκων αλλά και το νοσοκομειακό όπου σημειώνεται ραγδαία αύξηση της δαπάνης με clawback της τάξης των 450-500 εκατ. ευρώ. Το δύσκολο γρίφο της πραγματικής μείωσης του clawback καλείται να λύσει τώρα ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο εκνευρισμός της lady Γκάγκα

Εκνευρισμό και έντονη αμηχανία επέφεραν στην αναπληρωτή υπουργό Υγεία, Μίνα Γκάγκα οι έντονες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο της, την προηγούμενη εβδομάδα. Κύκλοι από το περιβάλλον της μεταφέρουν ότι η Μίνα Γκάγκα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε «συγκρούσεις», μέσα από ένα πλαίσιο διαλόγου με τεκμηριώσεις και επιχειρήματα.

Το σκηνικό που εκτυλίχθηκε έξω από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ αποτέλεσε την πρώτη «απειλή» προς το πρόσωπο της, από πλήθος κόσμου που αποδοκίμαζαν αποφάσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Μετά τα ειρωνικά χειροκροτήματα από εργαζόμενους σε αναστολή της μονάδας, κύκλοι του υπουργείου Υγείας προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο στη συνάντηση που έχει ο Θάνος Πλεύρης στο ίδιο ακριβώς σημείο, επί της οδού Υγείας.

Δυναμικό comeback με Συμβίωση της οικογένειας Κουτσιανά

Δυναμική επιστροφή στην εγχώρια επιχειρηματικότητα ετοιμάζει η οικογένεια Κουτσιανά, μετά την «αυλαία» που έπεσε και τυπικά στις 5 Ιανουαρίου, μετά την εξαγορά του εναπομείναντος ποσοστού τους από την Exea, στην οποία έχει περάσει πλέον η Apivita.

«Something is being created here… Stay tuned» είναι το «μήνυμα» που αναφέρεται στη σελίδα της Symbeeosis στο Facebook. Σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει ότι κάτι ετοιμάζεται στο τέλος Σεπτέμβρη.

Το νέο επιχειρηματικό «βήμα» του Νίκου και της κ. Νίκης Κουτσιανά, των δύο ανθρώπων που θεμελίωσαν και γιγάντωσαν την Apivita φέρει το όνομα «Symbeeosis Ευ Ζην Α.Ε.».

Παραμονές Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου είχε προηγηθεί η παραίτηση του κ. Νίκου Κουτσιανά από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. και μαζί αυτές των κ. Στάθη Ποταμίτη και κ. Νικόλαου Ξύδη, όσων δηλαδή είχαν απομείνει από την «παλιά φρουρά».

Η εταιρεία «Symbeeosis» πάντως είχε κάνει το διακριτικό entry στα δρώμενα από τις αρχές Νοεμβρίου του ‘19. Τότε, το ζεύγος Kουτσιανά έδινε το «παρών» στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον πρωθυπουργό κ. Kυριάκο Mητσοτάκη στην Kίνα, στη μεγάλη διεθνή έκθεση της Σαγκάης International Import Expo 2019. Tόσο ο Νίκος όσο και η Νίκη Κουτσιανά βρέθηκαν εκεί ως εκπρόσωποι της Apivita. Την ίδια στιγμή, όμως και ως εκπρόσωπος της «Symbeeosis Long Live Life».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ