Healthspy: Ελλείψεις, χαρτζιλίκια, απειλές, εκλογές και από Covid… ευλογιά

  • HealthSpy by MisterSpy
Καλοπιάσματα, χαρτζιλίκια και απειλές;

Κορυφώνεται η «ένταση» μεταξύ υπουργείου Υγείας, διοικητών και ιατρικού προσωπικού, μετά τις διαπιστωμένες ελλείψεις στα νοσοκομεία των νησιών και τουριστικών περιοχών.

Κορυφώνεται η «ένταση» μεταξύ υπουργείου Υγείας, διοικητών και ιατρικού προσωπικού, μετά τις διαπιστωμένες ελλείψεις στα νοσοκομεία των νησιών και τουριστικών περιοχών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε η «λυπητερή» στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, καθώς διακινήθηκε η λίστα με τις «μετακινήσεις» και τις ανάγκες κάλυψης στην περιφέρεια.

Όπως μαθαίνουμε οι διοικητές ποικίλων νοσοκομείων της Αττικής διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση πως πρέπει να βρεθούν λύσεις… με τους «προσκείμενους» στην κυβέρνηση να αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «καιγόμαστε, θέλουμε άμεσα απαντήσεις στα αιτήματα του υπουργείου» πιέζοντας -όσο μπορούν- πρόσωπα και καταστάσεις για την κάλυψη των αναγκών.

Αυτή την εβδομάδα «κληρώνει» για τις θέσεις και τα πρόσωπα που θα μετακινηθούν… σε συνθήκες αγροτικού! Πρόκειται για ένα δισεπίλυτο «γρίφο» καθώς πρέπει τα νοσοκομεία πρέπει να συνεννοηθούν συλλογικά και ατομικά, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν εκ νέου και στις μονάδες, με τις άδειες του λοιπού προσωπικού.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την αν. υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα ότι «αίφνης ανακάλυψε ότι υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία των νησιών και των τουριστικών περιοχών».

Μάλιστα, «αντί να προκηρύξει θέσεις γιατρών, συνέχισε την συνήθη πρακτική του Υπουργείου, να μετακινεί δηλαδή γιατρούς από τα κεντρικά νοσοκομεία στα νησιά. Μόνο που, σε αντίθεση με τον συνάδελφο της Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, που μέχρι τώρα πραγματοποιεί τζάμπα τις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, αυτή υποσχέθηκε κι ένα πενηντάρικο την ημέρα –να έχουμε να παίρνουμε!- για το επόμενο δίμηνο μόνον. Μετά δεν θα υπάρχουν κενά»!

Το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών τρίζει τα δόντια λίγο περισσότερο, υπογραμμίζοντας πως «Το μόνο που γνωρίζει είναι να μετακινεί γιατρούς του ΕΣΥ σαν περιπλανώμενο θίασο. Πότε στην ξηρά, πότε στα νησιά, σύντομα και στη θάλασσα (ευτυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για το διάστημα). Πότε με εντέλλεσθε, πότε με καλοπιάσματα, πότε με χαρτζιλίκια, πότε με απειλές».

«Άξιος λοιπόν ο τίτλος της Υπουργού Υγειονομικών Μεταφορών (δυστυχώς όμως μόνον Αναπληρώτριας, ο Υπουργός εκτελεί μεταφορές σε όλη την επικράτεια)»

Καλό θα ήταν όμως να μην αντιμετωπίζουν γιατρούς, ασθενείς και κατοίκους των νησιών σαν ιθαγενείς στους οποίους μοιράζουν καθρεφτάκια.

Κι από Covid … Ευλογιά

Μολονότι «ξεμπερδέψαμε» με τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις του κορωνοϊού καθώς η πανδημία μπήκε -τότε- σε τροχιά αποδρομής, δεν χάνουμε την ενημέρωση για την καινούργια «απειλή» της ευλογιάς των πιθήκων.

Από την προηγούμενη Πέμπτη, θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση η ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασθένεια. Εάν τα πράγματα «σφίξουν» περισσότερο, με μεγαλύτερη διασπορά, θα υπάρξουν και «τηλεοπτικές» ενημερώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Άνοιξε το παιχνίδι των εκλογών

Με σύνθημα «ούτε μια μέρα χαμένη» έχει ξεκινήσει ατύπως το κυνήγι του σταυρού για τις επερχόμενες εκλογές. Υπουργοί και βουλευτές δεν χάνουν ευκαιρία να επισκέπτονται την εκλογική τους περιφέρεια, ανεξάρτητα από το πότε θα… πατήσει πλέον το «κουμπί» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το προεκλογικό κλίμα συντηρείται και από τις ανακοινώσεις των περιφερειών όπου θα είναι υποψήφιοι οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, με λίγα ονόματα να μην έχουν ακόμα βγάλει την εθιμοτυπική φωτογραφία με τον πρωθυπουργό.

Μέχρι στιγμής, όσον αφορά τα μέλη του υπουργείου Υγείας, μαθαίνουμε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναμένεται να παραμείνει στο ευρωψηφοδέλτιο και να μη διεκδικήσει την είσοδό της στην ελληνική Βουλή.

Τη μάχη του σταυρού στον Βόρειο τομέα Αττικής θα δώσει η Ζωή Ράπτη, με τους: Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρη Καιρίδης και Γιώργο Κουμουτσάκο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ