Healthspy: Αλλαγές ΕΟΔΥ, ΠΙΣ vs ΠΙΣ, τα ραπιντεβού και ο… CEO

  • HealthSpy by MisterSpy

 

ΕΟΔΥ αλλαγές… με οδηγία της Κομισιόν

Τα «πάνω κάτω» πρόκειται να φέρει η επικείμενη αναδιοργάνωση του ΕΟΔΥ με «εντολή» Κομισιόν, προσθέτοντας, αφαιρώντας και αλλάζοντας πρόσωπα στον Οργανισμό.

Τα «πάνω κάτω» πρόκειται να φέρει η επικείμενη αναδιοργάνωση του ΕΟΔΥ με «εντολή» Κομισιόν, προσθέτοντας, αφαιρώντας και αλλάζοντας πρόσωπα στον Οργανισμό.
Healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ήδη «τρέχει» η τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για τις περιοχές που χρήζουν υποστήριξης και αλλαγών, ενώ το μοντέλο που προωθείται κάνει λόγο για περαιτέρω ενίσχυση του.

Όπως ακούσαμε πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για επιτυχία του ΕΟΔΥ στη διάρκεια της πανδημίας -δηλώνοντας στήριξη στους προέδρους του- καταφέρνοντας -όπως επισημάινουν- να ανταποκριθεί στα δύσκολα, ενώ δεν είχε τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθεί.

Δεν είναι τυχαίο που ο ΕΟΔΥ βρέθηκε προ ημερών και πάλι στο προσκήνιο ενός κύκλου φημολογιών που θέλουν τον υπουργό Υγείας, να δημιουργεί «ελεγκτικό μηχανισμό» στην ηγεσία του Οργανισμού.

Η συγκρότηση της πενταμελούς επιστημονικής Επιτροπής για την υποστήριξη του έργου του ΕΟΔΥ, που θα έχει ενισχυτικό ρόλο στην λειτουργία του Οργανισμού, θα λειτουργεί «ανεξάρτητα» καταγράφοντας ελλείψεις, καθυστερήσεις, παραλήψεις και… τα κακώς κείμενα του Οργανισμού προς τον υπουργό Υγείας. Healthspy

ΠΙΣ εναντίον ΠΙΣ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο εσωτερικό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με το «εσωτερικό» του ΠΙΣ να κατηγορεί για αδράνεια και… ανυπαρξία τον ΠΙΣ!

Ελευθερίου, Καψαμπέλης, Μαστοράκου και λοιποί της Πανελλήνιας Δημοκρατικής Κίνησης Ιατρών (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι) εξαπολύουν κατά μέτωπο επίθεση κατά προέδρου ΠΙΣ, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου για τα πεπραγμένα της τελευταίας 4ετίας, από τις θέσεις ΔΣ του Συλλόγου.

Μάλιστα, το επικοινωνιακό τους «κομμάτι» βάλλεται κατά προέδρου, καθώς όπως αναφέρουν: Ο ΠΙΣ της τελευταίας 4ετίας αναλώθηκε σε οδηγίες από τηλεόρασης για τον κορωνοϊό, ενώ είχε μοναδική ευκαιρία να αναδείξει τα προβλήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις των ιατρών, με μηδενική θεσμική παρουσία στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων. Παρόλα αυτά, λίγο πολύ οι περισσότεροι θυμόμαστε ακόμη την παρουσία όλου του ΔΣ σε τηλεοπτικά παράθυρα μεγάλων, περιφερειακών και κάθε είδους ψηφιακών εκπομπών για το μείζον θέμα του κορωνοϊού και όχι μόνο! Mάλιστα, ορισμένοι εξ’ αυτών προχώρησαν σε αναλύσεις στο μέγα κεφάλαιο των προηγούμενων μηνών… «Κεταμίνη – Υπόθεση Πάτρας».

Στο δια ταύτα τώρα… μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ δηλώνει ψυχραιμία, διατηρώντας αποστάσεις από τις εσωτερικές έριδες και φιλοδοξίες των όποιων προσώπων, αφήνοντας να «μιλήσει η στάση και τα πεπραγμένα του καθενός απέναντι στον κλάδο»!

Την ίδια στιγμή, η εξωτερική επικοινωνία του ΠΙΣ εμφανίζεται διασπασμένη καθώς οι όποιες συμβουλές των «ειδικών» δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε ανάλογα… «ευήκοα ώτα».

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά…. κάποιοι κάνουν λόγο για θεσμική εκτροπή με προκήρυξη εκλογών παραμονή Χριστουγέννων, και μονομερή απόφαση του Προέδρου του ΠΙΣ, χωρίς καμία γνώση του ΔΣ του ΠΙΣ, χωρίς καμία συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων…

Το ραπιντεβού σας προωθείται…

Σε κάποιους ακούστηκε παράδοξο, σε άλλους λογικό! Άλλοι «στράβωσαν» και άλλοι «επαίνεσαν» την πρωτοβουλία του!

Ο λόγος για τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, που με το βαρύ πρόγραμμα επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων παρευρίσκεται σε σειρά εκδηλώσεων, υπό την διττή του αρμοδιότητα. Συναντήσεις με πλήθος κόσμου, συσκέψεις, εναγκαλισμοί και χαιρετούρες με επαγγελματίες, συνεργάτες και ακροατήριο περιλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά στην ατζέντα του.

Ωστόσο, όπως ακούσαμε τελευταία, για να τον επισκεφθείς στο γραφείο «απαιτείται» η διενέργεια rapid test! Η διαδικασία είναι απλή: Πριν το προγραμματισμένο ραντεβού ο «επισκέπτης» λαμβάνει από ανθρώπους του γραφείου του το διαγνωστικό τεστ και εφόσον είναι αρνητικό… πραγματοποιείται η συνάντηση! Διαφορετικά, πάμε σε νέο κύκλο!

Δεν συνίσταται, είναι σχεδόν κανόνας καθώς ο ίδιος επιθυμεί να προφυλαχθεί από τους «κινδύνους της εποχής», σε μια περίοδο με έξαρση και της γρίπης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διαγνώστηκε με κορωνοϊό, για δεύτερη φορά, στις αρχές Ιανουαρίου 2022. Ο Γιώργος Πατούλης είχε νοσήσει ξανά με κορωνοϊό τον Δεκέμβριο του 2020. Δύσκολες εποχές για «μετακινήσεις»!

CEO Hey oh

Αναστάτωση επικράτησε στο χώρο του φαρμάκου όταν την προηγούμενη εβδομάδα στέλεχος πολυεθνικής -που ακύρωσε εκδήλωση για λόγους υγείας- παρευρέθηκε σε διαφορετική συνάντηση με στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς.

Όπως διακινήθηκε από τον στενό κύκλο του προέδρου, η ακύρωση της συνάντησης έγινε για λόγους υγείας, ενώ όπως μας μεταφέρουν, ο επικεφαλής της φαρμακευτικής παρευρέθηκε την ίδια ημέρα σε συνάντηση στελεχών του κλάδου, φορώντας ωστόσο μάσκα! Και κάπως έτσι άρχισαν να «μετριούνται» ποιος είδε ποιον και ποιος μίλησε περισσότερο μαζί του….

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ