Ο «χορηγούμενος» Άδωνις
Ως… χορηγούμενη καμπάνια «τρέχει» αυτές τις ημέρες το πρόσωπο του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη από το account της Bergmann Kord στα social media.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER HealthSpy
Η κλινική, μετά τον σάλο του προηγούμενου διαστήματος, κάνει πλέον λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης» του Άδωνι Γεωργιάδη, παρέχοντας λεπτομέρειες της τεχνικής που ακολούθησε για την πρόσφατη μεταμόσχευση μαλλιών.
Στην πρόμο καμπάνια, ο Υπουργός Υγείας εμφανίζεται εναγκαλισμένος και χαμογελαστός με την Βασιλική Κορδερά, στα Κεντρικά της Bergmann Kord, απ’ όπου γίνεται εκτενής αναφορά επί της διαδικασίας…
«Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κλινική πριν από λίγες ημέρες. Είχε προηγηθεί συνάντηση ενημέρωσης για τις λεπτομέρειες της τεχνικής, που θα ακολουθούσε η ιατρική ομάδα.
Στην περίπτωση του Υπουργού Υγείας εφαρμόστηκε η μέθοδος FUE.
Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) είναι μια σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική τεχνική.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό SKAI ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπίζεται χωρίς προκαταλήψεις η φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης από τους άνδρες».
Η μεταμόσχευση μαλλιών του Άδωνι Γεωργιάδη έγινε viral το προηγούμενο διάστημα αποτελώντας πιθανόν ευκαιρία για «στοχευμένη» διαφήμιση.
Και όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, η εταιρεία κλείνει την ανακοίνωση της με παραπομπή στην τεχνική και αναφορά στις κλινικές που διαθέτει ανά την Ελλάδα.
Καραντίνα «τέλος»
Πανηγυρικό χαρακτηρίζεται το «τέλος» της άτυπης καραντίνας που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοστάκης, στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια κίνηση αυξημένης πολιτικής σηματοδότησης και «δικαίωσης» του υπουργού Υγείας, επιβιβάζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο μετά το τέλος της συνάντησης στην Αριστοτέλους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό».
Μετά και το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη, πιθανόν ο υπουργός Υγείας, αισθάνεται δικαιωμένος, σε αντίθεση με τους μετριοπαθείς του Μαξίμου.
Πάντως, στον νέο κύκλο «επανόδου» μαθαίνουμε πως έχουν γίνει οι σχετικές συστάσεις από κύκλο «συμβούλων» προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να μετριάσει τον παρορμητισμό του στις δημόσιες εμφανίσεις. Γεγονός που λαμβάνει σοβαρά υπόψη του πλέον και ο Υπουργός Υγείας.
Ελλείψεις στα καινοτόμα
Το σοβαρό θέμα των ελλείψεων στα καινοτόμα φάρμακα και η σταθερά χαμηλή πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες εξαιτίας των μεγάλων περικοπών που δέχονται από το γνωστό clawback «ανοίγει» εκ νέου ο ΣΦΕΕ.
Μπορεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πρώτες εισάγουν νέα καινοτόμα φάρμακα, τα στοιχεία όμως δεν τον επιβεβαιώνουν. Ο ΣΦΕΕ είναι κάθετος και με δεδομένα. Την περίοδο 2020-23 μόλις ένα στα πέντε καινοτόμα φάρμακα που έλαβαν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ήρθε στην Ελλάδα με καθεστώς κανονικής πρόσβασης για τους Έλληνες πολίτες.
Οι ελπίδες «πέφτουν» στο Σύστημα Μεταβατικής Αποζημίωσης» που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στους επόμενους μήνες. Παρόλα αυτά, ο χρόνος μετράει αντίστροφα…
Η πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες δυσκολεύει μέρα με την ημέρα, καθώς ακόμη και πολλά φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και μπορούν να εισαχθούν με το σύστημα της πρώιμης πρόσβασης μέσω του ΕΟΠΥΥ (σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης) καθυστερούν δραματικά με γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να αποτρέπουν τη μεγάλη διάθεσή τους στην Ελλάδα. Healthspy
Οι διαδικασίες αυτές προκαλούν φυσικά νέες ταλαιπωρίες για τους χρονίως πάσχοντες στην Ελλάδα, οι οποίοι παλεύουν ανάμεσα στα γραφειοκρατικά γρανάζια του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) για να βρουν το πολυπόθητο φάρμακο που θα τους παρατείνει τη ζωή.
Το θέμα δεν είναι καινούργιο αλλά η κατάσταση φαίνεται πως έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο καθώς το στρεβλό αυτό σύστημα έχει οδηγήσει πολλές φαρμακευτικές που διαθέτουν καινοτόμα φάρμακα είτε να αποσύρουν σκευάσματα από την ελληνική αγορά είτε και να μην τα εισάγουν.
Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα πολλές εταιρείες βλέπουν τα γραφεία τους να «αδειάζουν» μετά τις συνεχείς περικοπές και απολύσεις στελεχών και εργαζομένων, καθώς τα αλλεπάλληλα κουρέματα στις τιμές των φαρμάκων και ιδιαίτερα των καινοτόμων οδηγούν σε συνεχείς περιορισμούς τον κλάδο.
Το νέο «στοίχημα» της Τσέτη
Ένα νέο φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος από τη UΝΙ-PHARMA που λανσάρεται αυτές τις ημέρες στα φαρμακεία αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» της Ιουλίας Τσέτη.
Όπως μαθαίνουμε, ξεκίνησε να κυκλοφορεί στα φαρμακεία της χώρας τις προηγούμενες ημέρες το νέο μη συνταγογραφούμενο φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος και στόχος είναι να κερδίσει μερίδια από τον ανταγωνισμό.
Το φάρμακο διακινείται από την εταιρεία UNI-PHARMA, η οποία ήδη έχει ετοιμάσει καμπάνια για το νέο προϊόν που «τρέχει» σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, print και digital.
Η δραστική του ουσία, η κυτισινικλίνη (cytisinicline 1,5 mg), είναι ένα φυτικό αλκαλοειδές που μιμείται τη δράση της νικοτίνης, αλλά χωρίς τις βλαβερές της συνέπειες. Στοχεύει στους νικοτινικούς υποδοχείς (α4β2), εκτοπίζοντας τη νικοτίνη λόγω της ισχυρότερης δέσμευσης, ενώ παράλληλα αυξάνει τη ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, μειώνοντας δραστικά τα συμπτώματα στέρησης και κάνοντας τη διαδικασία διακοπής πιο ήπια και ανεκτή.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Healthspy