Στυτική δυσλειτουργία: Οι 5 φυσικοί τρόποι για την… ξεπεράσεις

Τα τελευταία χρόνια, οι διαφημίσεις που προωθούν θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ολοένα και περισσότερες, καθώς το πρόβλημα ταλαιπωρεί και αγχώνει χιλιάδες άνδρες παγκοσμίως – ωστόσο υπάρχουν και φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος.

Τα τελευταία χρόνια, οι διαφημίσεις που προωθούν θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ολοένα και περισσότερες, καθώς το πρόβλημα ταλαιπωρεί και αγχώνει χιλιάδες άνδρες παγκοσμίως φυσικοί τρόποι

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Είναι σημαντικό για τους άνδρες να γνωρίζουν ότι μπορούν να καταπραΰνουν ή ακόμη και να αντιστρέψουν τα συμπτώματα στην στυτική δυσλειτουργία. Κάνοντας απλά μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Όπως, η απώλεια του πλεονάζοντος βάρους και η διακοπή του καπνίσματος. Στοιχεία που πιθανότατα θα βελτιώσουν και τη γενικότερη υγεία τους και θα μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακής νόσου και μεταβολικού συνδρόμου. Οι φυσικοί τρόποι “θεραπείας” δεν ενδείκνυνται σε σοβαρή παθολογική περίπτωση.

Η Ειδική Έκθεση Υγείας της Μασαχουσέτης με θέμα τη στυτική δυσλειτουργία προσφέρει μια αναλυτική ανασκόπηση αυτών των θεραπειών. Καθώς και των αιτιών που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία, του τρόπου με τον οποίο αυτή μπορεί να αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να εμφανιστεί για πολλούς λόγους. Μερικές φορές μπορεί να οφείλεται σε κάτι τόσο απλό όσο η παρενέργεια ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Αλλά στο 75% των περιπτώσεων περίπου, η αιτία είναι πιο περίπλοκη.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε κάποια αγγειακή νόσο, σε νευρολογική ασθένεια, σε διαβήτη ή σε θεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με το προστάτη.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν έναν άνδρα να ξεπεράσει τη στυτική δυσλειτουργία και να αποκτήσει καλύτερη υγεία και καλύτερη σεξουαλική ζωή. Καλό είναι πάντως εάν το πρόβλημα επιμένει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Ξεκινήστε το περπάτημα. Σύμφωνα με μία μελέτη του Χάρβαρντ, μόλις 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα συνδέθηκε με μείωση κατά 41% του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μέτριας έντασης μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σεξουαλικής απόδοσης σε παχύσαρκους μεσήλικες άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

Σωστή διατροφή

Στη Μελέτη για τη Γήρανση των Ανδρών, μια διατροφή πλούσια σε φυσικές τροφές (φυσικοί τρόποι). Όπως για παράδειγμα τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα ψάρια. Διατροφή με λιγότερο κόκκινο, επεξεργασμένο κρέας και επεξεργασμένους καρπούς, μείωσε την πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες.

Προσοχή στην αγγειακή σας υγεία

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, η υψηλή χοληστερόλη και τα υψηλά τριγλυκερίδια μπορούν να βλάψουν τις αρτηρίες της καρδιάς. Προκαλώντας καρδιακή προσβολή. Βλάβες του εγκεφάλου (προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο) και αυτές που οδηγούν στο πέος (προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία). Προβλήματα στα οποία επίσης συμβάλλει και η αυξημένη περίμετρος μέσης. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μάθετε αν το αγγειακό σας σύστημα – και άρα η καρδιά, ο εγκέφαλος και το πέος σας – είναι σε καλή κατάσταση. Ή εάν χρειάζεται να ακολουθήσετε αλλαγές στον τρόπο ζωής. Και εφόσον είναι απαραίτητο, κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Αδυνατίστε και παραμείνετε αδύνατοι

Η μείωση της περιμέτρου μέσης είναι μια καλή τακτική. Ένας άνδρας με περίμετρο μέσης 106 εκατοστά είναι 50% πιο πιθανό να έχει στυτική δυσλειτουργία. Από ότι με έναν άνδρα με περίμετρο μέσης 81 εκατοστά.

Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των προβλημάτων που προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Επομένως ένα υγιές βάρος είναι μια καλή στρατηγική για την αποφυγή ή θεραπείες της στυτικής δυσλειτουργίας.

Γενικότερα, η παχυσαρκία αυξάνει τους κινδύνους αγγειακών παθήσεων και διαβήτη. Δύο σημαντικές αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας. Ενώ και το υπερβολικό λίπος παρεμβαίνει σε αρκετές ορμόνες που μπορεί να είναι επίσης μέρος του προβλήματος.

Προπονήστε ένα συγκεκριμένο μυ

Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος ενισχύει την ακαμψία κατά τη διάρκεια των στύσεων. Παράλληλα βοηθάει στην απομάκρυνση του αίματος από το πέος πιέζοντας μια φλέβα-κλειδί. Σε μια βρετανική δοκιμή, οι ασκήσεις Kegel (που ενισχύουν αυτούς τους μύες) δύο φορές την ημέρα για τρεις μήνες σε συνδυασμό με βιοανάδραση και συμβουλές σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής – διακοπή του καπνίσματος, απώλεια βάρους, περιορισμός του αλκοόλ – δούλεψαν πολύ καλύτερα από τις μεμονωμένες συμβουλές για αλλαγές στον τρόπο ζωής (φυσικοί τρόποι – θεραπείες).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ