Σεξ για πρώτη φορά: Το αναγκαίο «κακό» που πάντα θα θυμάστε

Η πρώτη φορά που κάνουμε σεξ είναι σημαντική και… αξέχαστη για τους περισσότερους από εμάς. Το «πώς ήταν η πρώτη φορά που έκανες σεξ;» είναι μια ερώτηση που συνήθως περιμένετε να ακούσετε από έναν φίλο σας.

Η πρώτη φορά που κάνουμε σεξ είναι σημαντική και... αξέχαστη για τους περισσότερους από εμάς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ως άλλος «φίλος» σας, αποφασίσαμε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να αναφερθούμε στην πρώτη μας φορά.

Είναι άραγε μια τραυματική εμπειρία, όπως λένε οι περισσότεροι, ή πρόκειται απλά για ένα αναγκαίο κακό; Γιατί για να υπάρξει δεύτερη φορά… πρέπει να υπάρξει η πρώτη!

Η πρώτη φορά…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας είμαστε ειλικρινείς: Η πρώτη φορά δεν ήταν καθόλου όπως την περιμέναμε. Όπως μπορεί αν την είχαμε δει στον κινηματογράφο, ή σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Ήταν σίγουρα αμήχανη, αγχωτική και όχι πολύ απολαυστική. Αν δηλαδή θεωρήσουμε ότι ήταν έστω και λίγο απολαυστική…

Μάλιστα, όσο προχωρούν τα χρόνια, και ανακαλύπτουμε πράγματα για τον εαυτό μας και τη σεξουαλικότητά μας ίσως να έρθει μια στιγμή που η πρώτη μας φορά θα μοιάζει με κάτι εντελώς ξένο.

Αυτά όμως είναι πολύ γενικά. Ας μιλήσουμε λίγο πιο ειδικά.

Για όσους μείνατε μαζί μου, ας προχωρήσουμε.

Αλλιώς το περίμενες, άλλο έβλεπες, κι άλλο ένιωθες

Το επίμαχο σημείο δεν ήταν όπως το φανταστήκαμε. Η πρώτη μας επαφή με αυτό τον κόσμο, τον κόσμο του σεξ έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα από περιοδικά και βίντεο ερωτικών ταινιών.

Εκεί όμως τα πάντα είναι τέλεια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τόσο το μόριο του άνδρα, όσο και το αιδοίο της γυναίκας, ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ότι περιμέναμε. Κι αυτό δεν ήταν πάντα προς το καλύτερο.

Ίσως ήταν… άβολα

Εντάξει δεν χρειάζεται επεξήγηση. Η πρώτη φορά είναι πρώτη φορά και είναι άβολη. Εξού και λέγεται πρώτη φορά. Αν δεν ήταν άβολο δεν θα λεγόταν και πρώτη φορά. Αυτά. Προχωράμε.

Και οι περίεργοι θόρυβοι

Αποκτώντας εμπειρία εξοικειώνεσαι με αυτούς τους ήχους. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή οι ήχοι που έκανε το σώμα, λόγω της τριβής, ήταν περίεργοι και το μόνο που έκαναν ήταν μεγαλώνουν την αμηχανία.

Δεν άλλαξε τόσο πολύ η ζωή σου

Εντάξει ναι. Θα μόλις είχες μπει στη λίστα αυτών που έχουν κάνει σεξ. Το μυαλό σου ούρλιαζε «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑ».

Μαζί με δισεκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς ούτε σε αυτό δεν είσαι τόσο μοναδικός/μοναδική όσο νομίζεις. Επίσης, αν εξαιρέσεις τις πρώτες 2-3 ώρες, δεν θα αισθάνθηκες όσο διαφορετικά όσο νόμιζες ότι θα νιώσεις…

Οργασμός; Τι είναι αυτό;

Ήθελες να έρθεις σε οργασμό από την πρώτη σου φορά; Ας γελάσω. Εντάξει εδώ είναι διαφορετική η λειτουργία στους άντρες και στις γυναίκες.

Πάμε πρώτα στις γυναίκες. Δεν επρόκειτο να φτάσεις σε οργασμό την πρώτη σου φορά. Δεν υπήρχε και λόγος να αγχωθείς, αφού δεν έκανες κάτι λάθος εσύ, ούτε ο σύντροφός σου. Απλά, είναι πολύ δύσκολο να έχετε τέτοια χημεία και την κατάλληλη τέτοια τεχνική, ώστε να το καταφέρετε με την πρώτη. Εξάλλου υπάρχει και το πολύ (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) άγχος…

Όσον αφορά στους άνδρες, είναι πολύ πιο απλή η λειτουργία. Οργασμό θα έχουν -κατά πάσα πιθανότητα-, αλλά συνήθως είναι τόσο γρήγορος και άβολος που θα εύχονταν να μην είχαν.

Τα 10 λάθη που συμβαίνουν

Αρχικά δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα ούτε να κατηγορείς τον εαυτό σου, αν τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενες. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν έμαθε με την πρώτη. Λάθη γίνονται ακόμη και στο σεξ, ειδικά όταν μιλάμε για την πρώτη μας φορά. Τα παρακάτω δέκα είναι ίσως τα πιο συχνά από αυτά που μας συμβαίνουν.

Το στρες είναι καταστροφή 

Υπάρχει μια ηλικία εκεί λίγο πριν την ενηλικίωση συνήθως που όλοι μιλούν για αυτό. Όσοι το έχουν κάνει κομπάζουν τους σπουδαίους κι οι υπόλοιποι μετρούν τις μέρες μέχρι να έρθει η σειρά τους. Κάποιοι το σκέφτονται υπερβολικά κι αγχώνονται όσο ο χρόνος περνά, με αποτέλεσμα όταν φτάσουν στην τελική ευθεία να «κλειδώσουν» και να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Δεν πονάει τόσο πολύ

Ένας από τους μύθους που κυκλοφορούν είναι ότι η πρώτη φορά που θα κάνει σεξ μια γυναίκα, συνοδεύεται από φρικτούς πόνους. Οι υπερβολικές μαρτυρίες φίλων και γνωστών που μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες μάλιστα δημιουργούν έξτρα φόβο. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως αν αφήσεις το σώμα σου ελεύθερο κι υπάρξουν και τα κατάλληλα προκαταρκτικά που θα χαλαρώσουν και τους δύο συμμετέχοντες, ο πόνος θα είναι ήπιος κι απόλυτα διαχειρίσιμος. Επομένως μην επηρεάζεσαι τόσο από προηγούμενες εμπειρίες φίλων και γνωστών γιατί η πραγματικότητα θα είναι σίγουρα πιο υποφερτή.

Η προετοιμασία δεν βοηθάει πάντα

Άλλος ένας μύθος που υπάρχει είναι ότι πριν πέσεις στο κρεβάτι με κάποιον, καλό θα ήταν να εξασκηθείς μόνος σου, προκειμένου να μην «τελειώσεις» πριν το έτερον ήμισυ προλάβει να πει κύμινο. Μην χαλάσεις άδικα τη μαγεία της πρώτης φοράς με άσκοπες προετοιμασίες. Απόλαυσε το.

Η πρώτη σου φορά δεν θα είναι κι η καλύτερη

Δεν υπάρχει λόγος να έχεις πολύ υψηλές προσδοκίες για την πρώτη σου φορά. Σκέψου αντίστοιχα την πρώτη φορά που προσπάθησες να κάνεις ποδήλατο ή να παίξεις μπάσκετ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να γνωρίσει το σώμα του και να καταλάβει τι του αρέσει, και είναι σίγουρο ότι οι επόμενες φορές θα είναι αισθητά και οργασμικά καλύτερες. Και εδώ: τι πήγε λάθος;

Η ζωή δεν είναι σαν το πορνό

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι σχεδόν έχουμε δει έστω και στα κλεφτά κάποιες ερωτικές ταινίες πολύ πριν κάνουμε σεξ για πρώτη φορά. Ωστόσο αυτό που βλέπουμε στην οθόνη δεν έχει σχέση με αυτό που θα συμβεί στο κρεβάτι μας ή σε κάποιο άλλο έπιπλο του σπιτιού. Δεν χρειάζεται λοιπόν να μιμηθείς κάποιον ούτε να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη για να τσεκάρεις αν φαίνεσαι το ίδιο ωραίος/α με τον πρωταγωνιστή της ταινίας που είχες δει. Αφέσου ελεύθερος και θα την βρεις την άκρη σου.

Μην ντρέπεσαι

Ας το ξεκαθαρίσουμε. Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι ούτε να αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι κακό προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη της κοινωνίας που θα σου έλεγε να περιμένεις λίγο ακόμη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε καταβάλλει το αίσθημα της ντροπής για αυτό που κάνεις και κυρίως για το σώμα σου, όσες ατέλειες κι αν νομίζεις ότι έχεις. Όσο πληθαίνουν οι εμπειρίες σου θα καταλάβεις ότι το καλύτερο σεξ, γίνεται όταν είσαι πλήρως απελευθερωμένος κι αφού έχεις στείλει τις κατασκευασμένες κοινωνικές ενοχές από εκεί που ήρθαν.

Μην την βγάλεις στα μουγκά

Το ότι δεν έχεις τις απαιτούμενες σεξουαλικές εμπειρίες δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα του… λόγου όταν συνευρίσκεσαι ερωτικά με κάποιον. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι μουγκοθόδωρος/α. Καλό είναι να μιλάς είτε κανονικά είτε λίγο πιο πονηρά κι αν σου έρθει να γελάσεις ή ακόμη και να κλάψεις καν’ το. Να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Μπορείς να μείνεις έγκυος από την πρώτη φορά

Είναι σημαντικό να παίρνεις όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ, γιατί μπορεί η κοπέλα να μείνει έγκυος ακόμη κι αν δεν έχει ξανακάνει ποτέ στη ζωή της σεξ. Θα ήταν χρήσιμο να μιλήσεις με έναν γυναικολόγο ή ανδρολόγο για να μάθεις όλα όσα δεν γνωρίζεις από μόνη/ος σου.

Πώς το βάζουν άραγε αυτό το προφυλακτικό;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις εκ των προτέρων πώς να φορέσεις σωστά το προφυλακτικό σου, για αυτό φρόντισε να έχεις κάνει 2-3 δοκιμές πριν την πρώτη σου φορά. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις χρόνο και θα αποφύγεις άβολες συζητήσεις του στυλ «γιατί δεν μπαίνει το ρημάδι;, μήπως το βάζω λάθος;».

Μην το κάνεις βιαστικά

Επίλεξε χώρο και μέρος που θα σου επιτρέψει να είσαι άνετος χρονικά κι όχι με το πιστόλι στον κρόταφο για να τελειώσεις στα γρήγορα τη δουλειά. Όσο πιο πιεσμένος είσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να στραβώσουν τα πράγματα, επομένως ακολούθησε την ασφαλή οδό ενός χώρου που δεν θα σε γεμίσει με έξτρα άγχος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ