Πόσες φορές πρέπει να κάνεις σεξ για να… ζήσεις περισσότερο

Τα οφέλη της σεξουαλικής επαφής επιβεβαιώνει πλέον και η επιστήμη, καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει τη συνεύρεση να είναι μόνο για ευχαρίστηση, αλλά και… ανάγκη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το σεξ έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας, καθώς μας βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες, στην βελτίωση του ύπνου, ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση και δίνει ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Φυσικά, έρχεσαι πιο κοντά με τον σύντροφό σου και παίρνεις ικανοποίηση.

Τώρα, έρευνα αναφέρει ότι τα καλά νέα δεν σταματούν εκεί. Από ότι φαίνεται το να κάνουμε σεξ, μας βοηθά να… ζήσουμε περισσότερο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, μέτρησαν την σεξουαλική ζωή 129 μητέρων που ήταν σε σχέση. Οι συμμετέχουσες έδιναν καθημερινές αναφορές για την ευχαρίστηση με τους συντρόφους τους αλλά και για το πόσες φορές είχαν σεξουαλική επαφή.

Ακόμη, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από τις γυναίκες και ανέλυσαν τα κύτταρα για δείκτες γήρανσης. Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις αναφορές των γυναικών με τα δείγματα αίματος, βρήκαν κάτι εντυπωσιακό.

Όσες έκαναν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή, από αυτές που δεν έκαναν. Τελομερές είναι το προστατευτικό κάλυμμα στο DNA που καθορίζει την διάρκεια ζωής ενός κυττάρου.

Με τον καιρό, τα τελομερή σπάνε για λόγους όπως η κακή δίαιτα, το αλκοόλ και η φυσική διαδικασία γήρανσης. Τα αποτελέσματα, όμως, δείχνουν ότι το συχνό σεξ μπορεί να επισκευάσει και να τα μακρύνει, που σημαίνει ότι τα κύτταρα ζουν περισσότερο και σε κρατούν νέο.

Τα πιο κοντά τελομερή συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο, καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη. Αντίθετα, τα πιο μακριά βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών.

Μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τη γήρανση και να μας κάνει να ζήσουμε περισσότερο, λοιπόν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ