Πέος: Πώς μετριέται το μέγεθος και ποιος είναι ο μέσος όρος – Έρευνα

Οι άντρες ανησυχούν ότι το πέος τους είναι μικρότερο από το κανονικό ή ότι δεν θα ικανοποιήσει τον/την σύντροφό τους. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άντρες υποτιμούν το μέγεθος του πέους τους.

Οι άντρες ανησυχούν ότι το πέος τους είναι μικρότερο από το κανονικό ή ότι δεν θα ικανοποιήσει τον/την σύντροφό τους

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο άντρας ανέκαθεν έδινε πάντα μεγάλη σημασία στο μέγεθος του πέους του. Πολλές κουλτούρες συνδέουν το μέγεθος του πέους με την αρρενωπότητα. Το πέος συμβολίζει ή συνδέθηκε ιστορικά με ιδιότητες όπως η ανδρεία, η γονιμότητα, η δύναμη, η ικανότητα και το θάρρος.

Το αίσθημα ανεπάρκειας για το μέγεθος μπορεί πραγματικά να βλάψει την αυτοπεποίθηση ενός άνδρα και να επηρεάσει την κοινωνική του ζωή. Μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα από το να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει δημόσια ουρητήρια ή κοινόχρηστα ντους, έως το αποφεύγει την οικειότητα στις προσωπικές του σχέσεις.

Εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν εκμεταλλευτεί αυτό το άγχος, πουλώντας χάπια, επεκτατικά πέους και άλλα προϊόντα διεύρυνσης του πέους που υπόσχονται να «αυξήσουν άμεσα το μέγεθος πέους!».

Πέος: Μέγεθος και μέτρηση

Η άποψη των περισσότερων ανδρών για το πέος τους διαμορφώνεται κατά την παιδική ηλικία. Μεγαλώνοντας, μπορεί να δουν το πέος ενός μεγαλύτερου αδελφού, ενός φίλου ή του πατέρα τους και να το συγκρίνουν με το δικό τους.

Φόβοι και άγχος σχετικά με το μέγεθος του πέους μπορεί επίσης να προκύψουν μετά από χλευασμό από άλλα άτομα κατά την εφηβεία ή μετά από σχόλια της/του σεξουαλικού συντρόφου.

Ωστόσο, οι άνδρες έχουν συχνά λανθασμένη άποψη για το μέγεθος του πέους τους.

Για να δείτε το πέος σας όπως άλλοι άνθρωποι, κοιτάξτε τον εαυτό σας γυμνό μπροστά από έναν ολόσωμο καθρέφτη. Το πέος φαίνεται μεγαλύτερο και μακρύτερο από ό,τι όταν το κοιτάτε από πάνω.

Σε κάποιο στάδιο της ζωής, τα περισσότερα αγόρια παίρνουν ένα χάρακα ή μια μεζούρα για να μάθουν πόσο μεγάλο είναι το πέος τους. Δεν έχει νόημα να το κάνετε αυτό όταν το πέος δεν είναι σε στύση, επειδή το μήκος ενός χαλαρού πέους μπορεί να ποικίλει πολύ, για παράδειγμα ανάλογα με το πόσο κρύο είναι το δωμάτιο.

Για να λάβετε μια ακριβή μέτρηση, κάντε το όταν έχετε στύση. Είναι σύνηθες να το μετράτε στην πάνω πλευρά, από τη βάση μέχρι την άκρη.

Μέγεθος πέους: Μέσος όρος

Δεν υπάρχει μέσου όρος μήκους για τους εφήβους, επειδή ο κάθε άντρας αναπτύσσεται με διαφορετικούς ρυθμούς.

Οι περισσότεροι άντρες έχουν μόριο με μήκος περίπου 9 εκατοστά όταν δεν είναι σε στύση, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από αυτό. Κάποιες συνθήκες μπορούν να κάνουν το μόριο σας προσωρινά μικρότερο, όπως το κολύμπι ή το κρύο.

Έρευνες έδειξαν ότι το μέσο μέγεθος σε στύση κυμαίνεται από 13 έως 18 εκατοστά. Δεν μπορείτε να κάνετε το πέος σας μεγαλύτερο ή μικρότερο με ασκήσεις ή με φάρμακα.

Κάθε ανδρικό μόριο είναι μοναδικό και τα αγόρια αναπτύσσονται σε διαφορετικές ηλικίες και ρυθμούς. Κατά την εφηβεία, συνήθως μεταξύ 11 και 18 ετών, το μόριο και οι όρχεις αναπτύσσονται πιο γρήγορα, αν και το πέος δεν σταματά να μεγαλώνει μέχρι την ηλικία των 21 ετών.

Μόνιμα δυσαρεστημένοι οι άνδρες

Ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος, πολλοί άντρες εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένοι με το μέγεθος τους.

Μια μελέτη που βασίστηκε στα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής έρευνας περισσότερων από 50.000 ανδρών και γυναικών αποκάλυψε ότι το 45% των ανδρών θα ήθελε μεγαλύτερο. Η έκθεση του καθηγητή Kevan Wylie, συμβούλου στη σεξουαλική ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υπερβολικές ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος του ήταν υψηλότερες μεταξύ των ανδρών με μέσο μέγεθος, παρά στους άνδρες με μικρότερο.

Τι σκέφτονται οι γυναίκες

Η έκθεση του καθηγητή Wylie βρήκε επίσης διαφορές μεταξύ της αντίληψης των γυναικών και των ανδρών για το μέγεθος.

Ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό γυναικών (85%) είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους από το ποσοστό των ανδρών (55%) που δηλώνουν ικανοποιημένοι με το μέγεθος του πέους τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Wylie, το ζήτημα της ελκυστικότητας για τις γυναίκες είναι περίπλοκο. Ωστόσο, οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι το μέγεθος είναι πολύ χαμηλότερα στην λίστα προτεραιοτήτων για τις γυναίκες σε σχέση με άλλα θέματα, όπως η προσωπικότητα και η περιποίηση του άνδρα.

Ο καθηγητής Wylie λέει: «Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για μερικούς νεαρούς άνδρες, αλλά οι περισσότερες γυναίκες έχουν πολύ μικρό ενδιαφέρον για το μέγεθος του πέους τους και αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες με την πάροδο του χρόνου».

Λέει ότι η έρευνα δείχνει ότι όταν πρόκειται για σεξ, οι γυναίκες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το αν είστε ρομαντικοί, τρυφεροί και ευαίσθητοι στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους σε σύγκριση με το πόσο μεγάλο είναι το πέος σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ