Γιατί το σεξ με τους πρώην βλάπτει σοβαρά την υγεία

To σεξ με τους «πρώην» βλάπτει την ψυχική υγεία όπως διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, ταρακουνώντας όσους/ες το εφαρμόζουν ως… μέτρο επανασύνδεσης.

«Στις ΗΠΑ, το 60% των ενηλίκων δηλώνουν ότι επιστρέφουν στο κρεβάτι του πρώην εραστή ή της πρώην ερωμένης»,υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη αμερικανική έρευνα.

Ωστόσο, η επιστροφή στα… παλιά σεντόνια δεν κάνει καλό στην υγεία.Έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου δείχνει ότι το σεξ με τους «πρώην» μας προκαλεί ψυχική οδύνη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι διαπίστωσαν ότι οι σχέσεις με τους «πρώην» μας φορτίζουν με αρνητικά συναισθήματα εφόσον ξεκινά κάτι με αρνητικό πρόσημο.

Για το λόγο αυτό οι επιστήμονες προτείνουν να αποφεύγεται η επιστροφή στους «πρώην» φέρνοντας στη μνήμη τους λόγους για τους οποίους χωρίσαμε.

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Family Relations», οι Αμερικανοί ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο τις σχέσεις και την υγεία 545 ατόμων.

Το ένα τρίτο αυτών παραδέχτηκε ότι έκανε πισωγυρίσματα στις σχέσεις.Όσοι είχαν επιστρέψει σε παλιές αγάπες, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ