Είναι απάτη οι επεμβάσεις για επιμήκυνση πέους; Τι δείχνει έρευνα

Νέα έρευνα ισχυρίζεται πως οι επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους δεν έχουν αποτέλεσμα και είναι συχνά επικίνδυνες για τους άνδρες που επιλέγουν να υποβληθούν σε αυτή.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης στο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου σχολιάζει πως υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για τα οφέλη. Που να αποδεικνύουν πως μια σειρά από επεμβάσεις για την επιμήκυνση πέους μπορούν να προσφέρουν στους άνδρες το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια επέμβαση που φαίνεται πως αφορούσε και πολλούς Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Πλαστικής Χειρουργικής πριν από κάποια χρόνια.

Οι μέθοδοι που ακολουθούνται είναι συχνά ένας συνδυασμός επικίνδυνος επεμβάσεων. Μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων μόνιμη αίσθηση μουδιάσματος, δυσμορφία, ακόμη και στυτική δυσλειτουργία.

«Τέτοιες επεμβάσεις δεν θα έπρεπε να γίνονται σχεδόν ποτέ» σχολιάζει ο ουρολόγος Γκόρντον Μούιρ. Ο Μούιρ συνυπογράφει την έρευνα, η οποία και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για την Σεξουαλική Ιατρική.

Απόλυτα φυσιολογικό το μέγεθος των ανδρών που επιλέγουν επιμήκυνση πέους

«Η πλειοψηφία των ανδρών που ενδέχεται να επιθυμούν την επιμήκυνση πέους διαθέτουν ανδρικό μόριο απολύτως φυσιολογικού μεγέθους. Αλλά έχουν την εσφαλμένη εντύπωση πως το πέος τους ήταν μικρό» συμπληρώνει ο ερευνητής.

Επισήμως, υπάρχουν ορισμένοι ιατρικοί λόγοι που να επιβάλλουν παρόμοιες επεμβάσεις. Όχι όμως για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο, οι περισσότερες επεμβάσεις για αισθητικούς λόγους στη Βρετανία γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές. Από «ένα μάτσο τσαρλατάνους που εκμεταλλεύονται ευάλωτους άνδρες» προσθέτει ο Μούιρ.

Μόλις 20% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επιμήκυνση πέους

Επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους μπορεί να κοστίζουν ως και 40.000 βρετανικές λίρες. Ενώ τα ευρήματα ανδρών που έχουν επιλέξει την επιμήκυνση πέους, δείχνουν πως μόλις το 20% δηλώνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. «Κατά την άποψή μου, μόνο άνδρες που γνωρίζουν όλους τους κινδύνους μιας τέτοιας επέμβασης πρέπει να προχωρούν. Εφόσον γνωρίζουν όλη την αλήθεια. Ενώ παράλληλα έχουν περάσει από ψυχολογική υποστήριξη. Τότε θα μπορούσαν να σκεφτούν την πιθανότητα μιας τέτοιας επέμβασης» λέει ο Βρετανός ουρολόγος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ