Αμετανόητη η πλειοψηφία ανεμβολίαστων – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Μολονότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊού σκληραίνουν από την κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε χθες μέσω του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η πλειοψηφία τους δείχνει αμετανόητη.

Μολονότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊού σκληραίνουν από την κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε χθες μέσω του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η πλειοψηφία τους δείχνει αμετανόητη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Δεν τους επηρεάζει, μάλιστα, ούτε η «έκρηξη» των κρουσμάτων και τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

Πάντως, πάνω από επτά στους 10 πολίτες απαντούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Στην ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό… ή πότε θα τον κάνετε;» το 73% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 7% απαντά ότι δεν έχει κάνει και δε θα κάνει, ενώ το 5% ότι δεν έχει, αλλά θα κάνει αργά ή γρήγορα.

Όσον αφορά την ερώτηση ποιος τρόπος θα μπορούσε να πείσει –ίσως- περισσότερο όσους δεν εμβολιάζονται να εμβολιαστούν, μόλις το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο», ενώ το 56% των ερωτώμενων απαντά «τίποτα».

Ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων

Όσον αφορά το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο, που μόλις. τελείωσε, είναι κοντά στα 6,6 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. 12-18, όταν μόνο ο ενήλικος πληθυσμός είναι 8,8 εκατομμύρια. Το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν κάνει, τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου φτάνει στο 71,4%.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Μολονότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊού σκληραίνουν από την. Κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε χθες μέσω του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η πλειοψηφία τους δείχνει αμετανόητη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ