Υπουργείο Παιδείας: Ζήτησε να ανοίξουν γυμνάσια-λύκεια στις 5 Απριλίου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί η πρόταση που κατέθεσε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου το υπουργείο Παιδείας.

Πρόταση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αναφορικά με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία αφορά καθηγητές και μαθητές με διενέργεια rapid test κάθε εβδομάδα. Η πρόταση βασίζεται σε τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτή ήταν η βάση συζήτησης για την επιτροπή. Πλέον, το υπουργείο περιμένει τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων και αυτό αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όχι σήμερα.

Η σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθούν αποφάσεις για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία από το υπουργείο Παιδείας, το εν λόγω μέτρο είναι ασφαλές και κρίνεται σκόπιμο να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, καθώς η χρονική διάρκεια που είναι εκτός είναι μεγάλη. Τα μέλη της επιτροπής επεξεργάστηκαν την πρόταση, εμφανίστηκαν θετικά σε πρώτη φάση, μεταθέτοντας ωστόσο τις όποιες αποφάσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Τι συζητήθηκε για εστίαση, λιανεμπόριο, τουρισμό

Παράλληλα, προτείνεται πλέον και η ανάπτυξη ειδικών γραμμών εμβολιασμού, όπως αποκαλούνται, με προτεραιότητα κατά σειρά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών.

Στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου από εκθέσεις ειδικών δείχνουν ότι, μετά τις ευπαθείς ομάδες, ο στοχευμένος εμβολιασμός, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγελματικών ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο λόγω της φύσης της δουλειάς τους να μολυνθούν από τον SARS-COV-2, θα μπορούσε να μειώσει σε σημαντικό βαθμό, έως και 70.000, τα ενεργά κρούσματα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού που υιοθέτησε η Κομισιόν μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη νέα στρατηγική για τα τεστ στον πληθυσμό. Η προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, μέσα στον Απρίλιο.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι ασφαλής εν όψει 14 Μαΐου

Στελέχη του υπουργείου Τουρισμού κάνουν ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ασφαλής για τους πολίτες της αλλά και για τους ταξιδιώτες εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν, που έχει οριστεί επισήμως ότι ξεκινά στις 14 Μαΐου. Μαζί τους συστρατεύονται και μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να εμβολιαστούν όλοι στον τουρισμό. Δεν μπορεί να ζητάμε πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους τουρίστες και εμείς (σ.σ.: εννοώντας τους εργαζόμενους στον τουρισμό) να είμαστε ανεμβολίαστοι».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ