Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας και γιατρού – Καταγγελίες για νέο κρούσμα

Τα φαινόμενα βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), φέροντας στην επιφάνεια νέα, ακραία περιστατικά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στις 3/1/2019 στις 2 τα μεσάνυκτα στη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προσήλθε ένας άνδρας ρομά με την γυναίκα του για να εξετασθεί.

Άφησε κάτω τη γυναίκα του και εντελώς αναίτια κτυπούσε με γροθιές τη νοσηλεύτρια και τον γιατρό που προσέτρεξε σε βοήθεια. Η νοσηλεύτρια έφερε μώλωπες στο κεφάλι, εξετάστηκε, έκανε αξονική τομογραφία και ευτυχώς είναι καλά.

Η Διοίκηση δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά. Στα ΤΕΠ έκανε βάρδια μόνο ένας υπάλληλος προσωπικό ασφαλείας.

Λίγο αργότερα, στις 08.01.2019 περί ώρα 06.00΄, συνοδός ασθενούς εξύβρισε απρόκλητα τους εργαζομένους του τμήματος των επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά την λειτουργία του χώρου. Κλήθηκε η Αστυνομία από τους συναδέλφους, συνελήφθη ο ταραξίας και καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού (νοσηλευτών και γιατρών) στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας πολλαπλασιάζονται.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων αποποιούνται τις ευθύνες, δεν κάνουν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος των ταραξιών και ρίχνουν το μπαλάκι να το πράξουν αυτό οι παθόντες συνάδελφοι.

Ποιος θα τους προστατέψει μετά από την στοχοποίηση; Γι’ αυτό κανένας συνάδελφος δεν κάνει μηνύσεις, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κονδύλια δεν υπάρχουν στα Νοσοκομεία για να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης.
Ο κάθε τυχάρπαστος παίρνει θάρρος και κάνει ότι θέλει ορμώμενος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πολάκη.

Εξάλλου δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που αποκάλεσε ο Πολάκης τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» πλοκάμια του παρακράτους. Ζητάμε να παρθούν από το Υπουργείο Υγείας άμεσα μέτρα γιατί αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ