Βασιλακόπουλος: Τι πραγματικά συμβαίνει με το lockdown στη Σαγκάη

Για το σκληρό lockdown στη Σαγκάη λόγω κορωνοϊού και τις ακραίες εικόνες που έρχονται στο φως, με τις Αρχές να ξυλοκοπούν ακόμη και πολίτες, μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Για το σκληρό lockdown στη Σαγκάη λόγω κορωνοϊού και τις ακραίες εικόνες που έρχονται στο φως, με τις Αρχές να ξυλοκοπούν ακόμη και πολίτες, μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, κ. Βασιλακόπουλος, υποστήριξε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» πως είναι θέμα διαφορετικής πολιτικής σε σχέση με τη Δύση:

«Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι δεν συμβαίνει τίποτα ανησυχητικό. Οι Κινέζοι μέχρι τώρα ακολουθούν μία τελείως διαφορετική πολιτική απ’ ό,τι ακολουθούμε εμείς. Εμβολίασαν τον πληθυσμό τους με τα δικά τους εμβόλια, που είναι μάλλον μειωμένης αποτελεσματικότητας σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούμε στη Δύση και είχαν πολιτική μηδενικών κρουσμάτων».

Βασιλακόπουλος: «Ακραίο και απαράδεκτο να κρύβει κάτι η Κίνα»

«Τώρα αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική. Όσο πιο μεταδοτική είναι τόσο πιο δύσκολο είναι να περιοριστεί με τα γνωστά μέτρα του lockdown. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι φτάνουν σε ακραία μέτρα περιορισμού που δεν συνάδουν με τίποτα με τον δικό μας πολιτισμό», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, το να κρύβει κάτι η Κίνα πίσω από το ακραίο lockdown είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, καθώς η βασική αρχή για την αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η διαφάνεια, όπως τόνισε.

«Ο ιός μάς έχει δείξει ότι περίπου ανά εξάμηνο κάνει μία μετάλλαξη που επικρατεί. Από την επιστημονική βιβλιογραφία δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για νέο επικείμενο στέλεχος κορωνοϊού που να προκαλεί ανησυχία», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε παράλληλα πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν επικαιροποιημένα εμβόλια που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά, ενώ την ίδια στιγμή δοκιμάζονται εμβόλια με τη μορφή εισπνοών.

«Ο κορωνοϊός αυτός θα μείνει. Υπάρχουν κι άλλοι κορωνοϊοί που δεν μας απασχολούν. Η ελπίδα της επιστήμης είναι ότι αυτός ο κορωνοϊός θα γίνει απλός, σαν τους άλλους», πρόσθεσε.

Σχετικά με την άρση των μέτρων δήλωσε ότι γίνεται κυρίως για οικονομικούς λόγους και για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά ο τουρισμός, ωστόσο ο ίδιος διαφωνεί με την ελεύθερη πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ