Βασιλακόπουλος: Τα πάρτι δίχως μέτρα οδηγούν σε έξαρση κρουσμάτων

Τη σύνδεση των πάρτι χωρίς μέτρα προστασίας και της έκρηξης κρουσμάτων επανέλαβε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τη σύνδεση των πάρτι χωρίς μέτρα προστασίας και της έκρηξης κρουσμάτων επανέλαβε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι τα συνεχιζόμενα πάρτι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ανέφερε πως είναι σχεδόν αδύνατον να μην οδηγήσουν σε «έκρηξη κρουσμάτων» και ότι χώρες που έχουν τέτοιες «εκρήξεις» είναι η Ισπανία, Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα γιατί είναι τουριστικές χώρες και πολλοί νέοι που είναι ανεμβολίαστοι προσπαθούν να διασκεδάσουν όπως πριν.

Ο καθηγητής κάλεσε τους νέους να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους, λέγοντας πως προλαβαίνουν το υπόλοιπο καλοκαίρι να γλεντήσουν και πως το εμβόλιο είναι η μόνη λύση. Παρακάλεσε, δε, όσους δεν θέλουν εμβολιαστούν να αλλάξουν άποψη και να μην πιστεύουν fake news.

Βασιλακόπουλος: Και σε άλλα νησιά μπορεί να υπάρξουν όμοιες καταστάσεις με τη Μύκονο

Ερωτηθείς για την λήψη των έκτακτων μέτρων στην Μύκονο, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι μπορεί να υπάρξουν όμοιες καταστάσεις και στα άλλα νησιά αν συνεχίσουν να διασκεδάσουν με τον ίδιο τρόπο εκτός αν αυτή η διασκέδαση επιτραπεί μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

«Αν ο κόσμος δεν εμβολιαστεί μαζικά δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής εκκίνηση του τουρισμού με τον τρόπο που γινόταν πριν την πανδημία», επεσήμανε σε άλλο σημείο. Σχολιάζοντας το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο καθηγητής ανέφερε ότι θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί στους κλάδους που υπάρχει συχνή επαφή με το κοινό όπως τους υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς καθώς και όσους εργάζονται στην εστίαση, τον τουρισμό και τον δημόσιο τομέα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι τόσο τα μοριακά τεστ όσο και τα rapid test είναι πραγματικά χρήσιμα αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι ο έχων αρνητικό τεστ πραγματικά δεν νοσεί. «Δυστυχώς ένα τεστ μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό. Δηλαδή να έχει κάποιος κορωνοϊό και να μην το δείξει» είπε χαρακτηριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ