Τζανάκης: 50.000 κρούσματα σε παιδιά – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.00 ενεργά κρούσματα μια μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.00 ενεργά κρούσματα μια μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι μαθητές θα επιστρέψουν το πρωί της Δευτέρας στις αίθουσες με νέο αυστηρότερο πρωτόκολλο. Ωστόσο ο καθηγητής Πνευμονολογίας παραμένει προβληματισμένος τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία αύριο.

«Αυξήθηκε η συμμετοχή των κρουσμάτων των παιδιών με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Και από Οκτώβρη που άρχισαν οι εκδρομές αυξήθηκε το ποσοστό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά και πάμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Κάποια, τα περισσότερα δεν μεταδίδουν. Μόνο αυτά που νόσησαν το τελευταίο 7ήμερο», ήταν τα λόγια του Νίκου Τζανάκη στην τηλεόραση του Open. «Η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για αυτό δεν θα έπρεπε να ανοίξουν αύριο», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ο κ.Τζανάκης ανέφερε ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη και δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έχουμε πρόωρη εκτόνωση του πανδημικού κύματος. «Πιστεύω 23 Ιανουαρίου θα φτάσουμε πάνω από 50.000 κρούσματα και μετά έρχεται εκτόνωση. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών και του ανοίγματος των σχολείων. Θα δούμε αυτή την εβδομάδα τι θα γίνει στα σχολεία», ήταν τα λόγια του ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν μου αρέσει η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων ότι η Όμικρον είναι ήπια».

Εξαδάκτυλος: Αποτελεσματικό το 50%+1 στα προηγούμενα ανοίγματα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που επίσης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, ανέφερε ότι τι 50%+1 ήταν αποτελεσματικό στα προηγούμενα ανοίγματα.

Παράλληλα και εκείνος τόνισε ότι η πρώτη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων θα είναι κρίσιμη. «Το 50%+1 φάνηκε ότι ήταν αποτελεσματικό στα προηγούμενα ανοίγματα. Και τώρα επεκτάθηκε ο έλεγχος σε όλη την τάξη – όχι μόνο στο σταυρό. Στην πρώτη εβδομάδα θα φανεί αν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα και μετά θα δούμε αν χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ