Τσιόδρας: Στα 821 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 22 νεκροί

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά 78 νέα κρούσματα και 22 νεκρούς στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά 78 νέα κρούσματα και 22 νεκρούς στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (κορωνοϊός) εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας, το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Συνολικά, 134 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 53 είναι διασωληνωμένοι.

«Ως σήμερα περισσότερα από 440.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο» σημείωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Από το σύνολο των 134 ασθενών που συνεχίζουν να νοσηλεύονται, το 60% είναι άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η μέση ηλικία διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 22, σημειώνει ο κ. Τσιόδρας, αναφέροντας ότι ο 22ος θάνατος έγινε γνωστός λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Τσιόδρας: Ιδιαίτερη προσοχή στα γηροκομεία δίνει η κυβέρνηση

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας.

Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ξάνθη

Τον πρώτο νεκρό από τον κορωνοϊό στην Ξάνθη ανακοίνωσε νωρίτερα το Γενικό νοσοκομείο της περιοχής.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του” αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Ως γνωστόν εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως της ορεινής περιοχής, μεταναστεύουν σε χώρες του εξωτερικού όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία για απασχόληση. Αρκετοί εξ’ αυτών έχουν επιστρέψει ήδη στην Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες.

Από την μεριά του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επαγρύπνησης των κατοίκων της περιοχής. Μέσω ανακοινώσεων που εκδίδει σχεδόν καθημερινά ενημερώνει τους πολίτες. Μεταξύ άλλων ζητά την πλήρη τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στην περιοχή».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ