Τσιόδρας: Στα 1.415 τα κρούσματα του κορωνοϊού – 101 νέα σήμερα

Συνολικά 101 νέα κρούσματα (81 νέα κρούσματα, και ακόμη 20 στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος) και 90 διασωληνωμένους ασθενείς από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά 56 νέα κρούσματα και 43 νεκρούς από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 1.415. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας αναμένονται τα αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους από τους 380 επιβάτες του Ελ. Βενιζέλος.

Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είχαμε ακόμα έναν νεκρό, με τους συνολικούς θανάτους πλέον στην Ελλάδα να είναι 50. Μέχρι σήμερα, 90 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ έξι άτομα.

Εκ των θανόντων, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

«Θεωρητικά κανείς δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί» σχολίασε στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας.

Διαβατήριο αντισωμάτων

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας η κλιμάκωση και αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται το επόμενο διάστημα, θα διαρκέσει για περισσότερους από έξι μήνες και εάν έχει μελετηθεί το ενδεχόμενο όσοι έχουν περάσει τη νόσο, να αποκτούν έναν τύπο “διαβατηρίου αντισωμάτων” για να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς.

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που όντως το έχουμε μελετήσει και κάτι που εξετάζεται όλο και περισσότερο για τους επόμενους μήνες, οπότε και θα ακολουθήσει το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας. «Οι άνθρωποι που θα έχουν υψηλά προστατευτικά αντισώματα θα αποτελούν γι’ αυτούς έναν τύπο διαβατηρίου για να δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και να μην φοβούνται να αναλαμβάνουν ευθύνες. Σημαντική βέβαια είναι η πρώτη γραμμή του πολέμου στα νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Μέχρι χθες το απόγευμα, τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονταν σε 1.314. Την ίδια ώρα, περισσότερους από 30.000 ανθρώπους έχει σκοτώσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, τα δύο τρίτα των οποίων στην Ιταλία και την Ισπανία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ