Τσιόδρας από Ταξιάρχαι: 6 με κορωνοϊό μεταφέρονται σε ΝΙΜΤΣ – Αττικόν

Εκκενώθηκε η κλινική «Ταξιάρχαι» από τις αρχές μετά και τον θάνατο τριών ασθενών από τον κορωνοϊό. Στην κλινική έφτασε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί. Μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από την κλινική άλλοι έξι ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊο στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με τη νόσο Covid-19.

Εκκενώθηκε η κλινική «Ταξιάρχαι» από τις αρχές μετά και τον θάνατο τριών ασθενών από τον κορωνοϊό. Στην κλινική έφτασε ο Σωτήρης Τσιόδρας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Ακόμα 6 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσκεψή του στην κλινική «Ταξιάρχαι» έκανε γνωστό πως υπάρχουν άλλα 6 κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως είπε από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Οι νεφροπαθείς με κορωνοϊό στο ΝΙΜΤΣ

Αυτήν την στιγμή, έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην Covid-19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η κλινική άνοιξε κανονικά μέρος της και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος.

Δείγματα και από την κλινική «Κασταλία»

Στη κλινική «Κασταλία» στα νότια προάστια με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών», είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε να «είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ