Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα -86 οι νεκροί – Συνολικά 1.955 στην Ελλάδα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά 71 νέα κρούσματα και 86 νεκρούς στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Συνολικά 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 1.955. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρεις νέους θανάτους.

Τα 518 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ άλλα 734 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσματα κορωνοϊού.

Στις Εντατικές Μονάδες όλης της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 77% αυτού του συνόλου να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι υπερήλικες.

Το 57% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ στα θύματα γυναίκες είναι οι 23. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 33.464 δείγματα.

Λιγότερο από το 3% των κρουσμάτων είναι παιδιά, ενώ άνω των 65 ετών είναι το 21% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ το 30% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα από 18-39 ετών και οι υπόλοιποι βρίσκονται στην ομάδα 40-64 ετών.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινωθεί 89.975 θάνατοι από τον κορωνοϊό, τόνισε ωστόσο πως παράλληλα περισσότεροι από 340.000 ανέρρωσαν.

Κορωνοϊός: Στη Ρωσία ξεκίνησαν οι πρώτες μεταγγίσεις αίματος από πρώην φορείς

Οι πρώτες μεταγγίσεις πλάσματος αίματος από 19 ασθενείς με κορωνοϊό που ανάρρωσαν σε επτά ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας, πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο του Ινστιτούτου πρώτων βοηθειών Σκλιφασόφσκι, ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος της Μόσχας αρμόδια για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης κ. Αναστασία Ράκοβα.

Η κ. Ράκοβα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η μέθοδος αυτή θεραπείας, η οποία όπως είπε εφαρμόζεται και στην Κίνα, την Γερμανία και τις ΗΠΑ, «θα μας βοηθήσει στο να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την πανδημία του κορωνοϊού».

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Σκλιφασόφκσι, του νοσοκομείου υπ’ αριθμό 52 και του Κέντρου Αιματολογίας Γκβρίλοφ. Ενώ εν συνεχεία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ