Τσιόδρας: 46 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού -Συνολικά 464 στην Ελλάδα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά 46 νέα κρούσματα της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά 46 νέα κρούσματα της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 464 εκ των οποίων τα 72 είναι απροσδιορίστου προέλευσης. Ενώ, 78 περιπτώσεις ασθενών νοσηλεύονται και 19 έχουν πάρει εξιτήριο.

Κατά την ανάλυση των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική.

Τα περισσότερα κρούσματα, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι περίπου τα 69 έτη και νοσηλεύονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Καθημερινή ενημέρωση μέσω διαδικτύου

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, από αύριο θα αναρτάται καθημερινά, εκτός από την ενημέρωση εκείνου και του κ. Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωση λεπτομερής αναφορά σχετικά με τη νόσο σε ειδική ιστοσελίδα.

Ταυτόχρονα, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε: «Η λύπη όταν τη μοιραζόμαστε είναι μισή, ενώ η χαρά όταν την μοιραζόμαστε διπλασιάζεται», αναφερόμενος στο νεογέννητο που ήρθε στη ζωή χθες βράδυ από γυναίκα που νοσεί από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, καταγράφηκε το 6ο θύμα του ιού (κορωνοϊός) στη χώρα. Από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα υπέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος που κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, οι γιατροί είχαν κάνει στον 70χρονο το τεστ για κορωνοϊό, ωστόσο ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε πριν βγει το αποτέλεσμα. Τελικά, όμως, λίγη ώρα μετά τον θάνατο του 70χρονου το δείγμα που είχε ληφθεί ήταν θετικό.

Κορωνοϊός: Το ανοσοποιητικό επιτίθεται στον ασθενή- Καταιγίδα κυτταροκινών

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ