Τσιόδρας: 35 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Συνολικά 530

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά 31 νέα κρούσματα της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ένατο νεκρό, τον τρίτο για σήμερα και συνολικά 31 νέα κρούσματα της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός (τρεις άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο), όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 530, εκ των οποίων τα 98 είναι απροσδιορίστου προέλευσης. Ενώ, 100 περιπτώσεις ασθενών νοσηλεύονται, 18 διασωληνωμένοι. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 8.000 δείγματα.

Τα περισσότερα κρούσματα, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το 54% είναι άνδρες, ενώ το 47% εξ αυτών είναι άνω των 65 ετών.

Είναι μια σοβαρή νόσος, σοβαρή πνευμονία, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το 54% είναι άνδρες, ενώ το 47% εξ αυτών είναι άνω των 65 ετών.

«Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των προβλέψεών μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε τ μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία.

Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό», υπογραμμίζει ο κ. Τσιόδρας.

Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε τι συμβαίνει στην Ισπανία αναφέροντας ότι «οι φίλοι Ισπανοί γιατροί έφτασαν να δίνουν προτεραιότητα στα περιστατικά ανθρώπων που δείχνουν να έχουν πάνω από 2 χρόνια προσδόκιμο [ζωής]».

Κορωνοϊός: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα», τόνισε αρχικά με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Τρεις νεκροί σήμερα

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των νεκρών στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς ακόμη τρεις συμπολίτες μας κατέληξαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 13.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, έναν ακόμη άνδρα 80 ετών στο «Αττικόν» και μία 93χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας. Και οι τρεις είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ ένας άνδρας κατέληξε χθες.

Από τους 13 νεκρούς λόγω της πανδημίας, οι 11 είναι άνδρες και οι δύο γυναίκες.

Προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας

Η εικόνα με τους εκδρομείς των τελευταίων ημερών, η τάση που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες Αθηναίοι να εκδράμουν σε επαρχία και νησιά, στα εξοχικά τους, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή του υπ. Υγείας και τα μηνύματα που στέλνουν προς τους πολίτες είναι σαφή: Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα πάμε προς ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό ήταν και το μήνυμα-προειδοποίηση του πρωθυπουργού μέσω Twitter χθες, το οποίο ήταν μια ηχηρή προειδοποίηση πριν μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μέσω Twitter ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην μετακινούνται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ