Τσιόδρας: 102 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 49 συνολικά οι θάνατοι

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά 102 νέα κρούσματα (82 συν 20) και 49 νεκρούς από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά 56 νέα κρούσματα και 43 νεκρούς από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας συνολικά στην Ελλάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πλέον 1.314 από 1.212 χθες. Συγκεκριμένα, σε μια ημέρα τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 82 και ακόμα 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο, αν και πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά.

Από αυτούς, όπως σημειώνει ο κ. Τσιόδρας, 85 είναι διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 17 είναι γυναίκες και στο σύνολό τους, έχουν μέση ηλικία τα 66 έτη. Στην πλειοψηφία του έχουν υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έξι ακόμη θανάτους από κορωνοϊό. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα είναι 49. Από το σύνολο αυτό, οι 37 είναι άνδρες και 11 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη. Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 17.000 διαγνωστικά τεστ.

Τσιόδρας: Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του πληθυσμού μετά την επανατοποθέτηση του ΠΟΥ.

«Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να συστήνει το να μην φορούν μάσκες οι άνθρωποι που δεν νοσούν ή δεν φροντίζουν κάποιον άρρωστο. Είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι δεν τις χρησιμοποιούν σωστά και αυτό είναι πιο επικίνδυνο. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την απαραίτητη απόσταση που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε καθηγητή του Χάρβαρντ ο οποίος σε χθεσινή του τοποθέτηση τόνισε ότι μέτρα σαν αυτά που παίρνει η Ελλάδα είναι τα καλύτερα δυνατά.

«Δεν γνωρίζουμε κάτι καλύτερο μέχρι τώρα. Το ζήτημα είναι να είναι βραδύς ο ρυθμός αύξησης τς εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ώστε να αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό και να μπορεί να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ