Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα – Συνολικά 2.770 – Ένας νέος θάνατος

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Δέκα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και έναν νέο θάνατο ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Δέκα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και έναν νέο θάνατο ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.770, εκ των οποίων το 55,3% αφορά άνδρες. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σήμερα έχουμε έναν καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 156.

Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε την θέση του ΠΟΥ ότι ο ιός μπορεί και να μην εξαφανιστεί ποτέ. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι, ακόμα και μετά την εξεύρεση ενός εμβολίου, ο κορωνοϊός μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται.

Τσιόδρας: Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί ούτε με το εμβόλιο

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση από τον ΠΟΥ ότι ο κορωνοϊός ίσως δεν φύγει ποτέ από την κοινωνία μας.

«Οταν ένας ιός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στην πολιτεία, ούτε εμβόλιο για να τον πολεμήσει είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο καιρό θα επιβιώσει. Εξακολουθεί να υπάρχει πάντα η ανάγκη περιορισμού του.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να τον περιορίσει δεν σημαίνει πως τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει. Ισως ακόμα και αν υπάρξει εμβόλιο. Το ίδιο συμβαίνει με τον ιό της γρίπης και αυτόν της ιλαράς που συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό οφείλεται είτε σε υγειονομικές ελλείψεις σε χώρες, είτε σε διάφορα fake news κατά του εμβολιασμού» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Πλάσμα αίματος

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε σε σοβαρά νοσούντες ασθενείς από Covid-19 η χορήγηση πλάσματος με αντισώματα.

Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε πλάσμα με αντισώματα σε δύο ασθενείς με κορωνοϊό σε Αττικόν και Ευαγγελισμό. Συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις, μία κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα στην πορεία της υγείας των ασθενών αυτών με κορωνοϊό θα είναι γνωστά σε 15 ημέρες. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επιλογής κατάλληλων δοτών που έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό και έχουν αρκετά αντισώματα, έτσι ώστε οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι στο μέλλον να λάβουν θεραπεία με πλάσμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ