Τσακρής: Έρχεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού – Το 5ο κύμα

«Θα είναι ένα κύμα το οποίο θα το δούμε να εξελίσσεται μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη, ανάλογο με αυτό που είδαμε στο δεύτερο επιδημικό κύμα πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο», δήλωσε σχετικά με τον κορωνοϊό ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

«Θα είναι ένα κύμα το οποίο θα το δούμε να εξελίσσεται μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη, ανάλογο με αυτό που είδαμε στο δεύτερο επιδημικό κύμα πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο», δήλωσε σχετικά με τον κορωνοϊό ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Από το τέταρτο περάσαμε χωρίς ανάπαυλα στο πέμπτο κύμα στη χώρα μας και το βλέπουμε να εξελίσσεται πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές», συμπλήρωσε ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επισήμανε ότι θα δούμε αύξηση στα κρούσματα και «περιμένουμε μέσα στον Νοέμβριο να κορυφωθεί αυτό το πέμπτο κύμα».

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι δεν θα δούμε εικόνες του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα καθώς, όπως εξήγησε, μπορεί το ποσοστό εμβολιασμού να είναι χαμηλό αλλά είναι σε κάποια επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε ακόμα ότι τώρα είναι εποχή των κορωνοϊών, ξεκινάνε, όπως είπε ο καθηγητής, με τα πρώτα κρύα τον Οκτώβριο και κορυφώνονται περίπου μέσα στον χειμώνα και συνεχίζονται μέχρι την άνοιξη.

«Είναι πιο μεγάλο το ενδημικό κύμα των κορωνοϊών σε σχέση με εκείνο της γρίπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελπίδα στο σύστημα υγείας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι γιορτές θα είναι υπό συζήτηση, «αλλά έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμένων που δίνει ανάσα και ελπίδα για το σύστημα υγείας».

«Λογικά θα υπάρχει μια κάμψη προς τα τέλη Δεκεμβρίου, όπως πέρσι και στη συνέχεια είχαμε αναζωπύρωση», δήλωσε και τόνισε ότι «ευάλωτες ομάδες έχουν εμβολιαστεί οπότε δεν θα είμαστε κλειστά πάλι για να συνεχίσει η κοινωνία και η οικονομία να υπάρχει όπως σε όλη την Ευρώπη».

Ο καθηγητής επισήμανε ότι είναι απαραίτητα και το εμβόλιο της γρίπης και η τρίτη δόση, με προτεραιότητα σε αυτή τη φάση την τρίτη δόση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ