Τσακρής: 10 φορές λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης μετά την τρίτη δοση

Στο εάν πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη εμβολιαστική δόση σε όλο τον πληθυσμό απαντά ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

Στο εάν πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη εμβολιαστική δόση σε όλο τον πληθυσμό απαντά ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ναι» σε χορήγηση της τρίτης δόσης για όλους πριν μας προλάβουν τα γεγονότα, τόνισε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, κ. Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι. 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις.

Επιπλέον, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης.

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε , πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό», επεσήμανε.

Αναμνηστική δόση

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ. Ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες στο Ισραήλ έλαβαν την αναμνηστική δόση.

Σχετικά με την ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσακρής ανέφερε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο έυκολα τον ιό, ενώ όπως είπε πάρχουν και μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον covid μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν», πρόσθεσε ο κ. Τσακρής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ