Τραγικές συνθήκες στο «Αττικόν»: Πάνω από 100 ράντζα στους διαδρόμους

Ακόμη μια θλιβερή απόδειξη για τις τραγικές συνθήκες του ΕΣΥ, δημοσιοποιεί μέσα από η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλοντας τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου Αττικόν.

Εικόνες από τις συνθήκες που επικρατούν στο Αττικόν

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα ράντζα που απλώνονται σήμερα, μετά την εφημερία, του νοσοκομείου με τις πανεπιστημιακές κλινικές, στους ορόφους έξω από τους θαλάμους, μαρτυρούν περίτρανα τη δυσλειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και τα κενά και τις ελλείψεις όλου του συστήματος.

Σε κάθε εφημερία στο Αττικόν, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πηγαίνουν πάνω από 1.200 ασθενείς εκ των οποίων εισάγονται για νοσηλεία περί τους 200, με τους μίσους εξ αυτών όμως να έχουν και κρεβάτι.

Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν, καθώς είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο τέσσερις τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους).

Εικόνες από τις συνθήκες που επικρατούν στο Αττικόν

Την επόμενη κάθε εφημερίας το Ατττικόν γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία.

Καταγγελίες για διακοπή χημειοθεραπειών

Η έλλειψη κονδυλίων στο Νοσοκομείο θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες. Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου. Επίσης μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται πολλές φορές στο Νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους.

Χαλασμένος εξοπλισμός

Ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση.

«Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αλλά και ο στεφανιογράφος είναι εκτός λειτουργίας τις τελευταίες δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Αυτό μεταφράζεται σε μείζονα κίνδυνο για τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά που πηγαίνουν στο Αττικον προκειμένου να αντιμετωπιστεί το καρδιολογικό πρόβλημα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ