Βενιζέλειο: Το πρώτο ελληνικό νοσοκομείο που δίνει online αποτελέσματα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η τεχνολογική “επανάσταση” και εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής για το Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη, διεισδύοντας για τα καλά σε καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες για τους ασθενείς του.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό νοσοκομείο που καθιστά δυνατή την παραλαβή αποτελεσμάτων βιοπαθολογικών εξετάσεων εξωτερικών ασθενών μέσω της ιστοσελίδας του, δίδοντας τη δυνατότητα στον ασθενή να έχει πρόσβαση στα αρχεία του εύκολα και απλά μέσα από τον προσωπικό του υπολογιστή.

Όσο κι αν ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τα ελληνικά δεδομένα, η διαδικασία ολοκληρώνεται με απόλυτη ασφάλεια/εμπιστευτικότητα, ευκολία και ταχύτητα, χωρίς την αναγκαιότητα παραμονής ή επιστροφής των πολιτών στο νοσοκομείο.

«Με γνώμονα το όραμα και την αποστολή του Νοσοκομείου προς την κατεύθυνση της διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ταχύτερης και ασφαλέστερης εξυπηρέτησης του πολίτη χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και σπατάλη χρόνου, άλλη μια καινοτόμος υπηρεσία παράλληλα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης επίσκεψης, είναι διαθέσιμη στους πολίτες από το ΓΝΗ Βενιζέλειο» όπως επισημαίνει η Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δει ο ενδιαφερόμενος τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής τρία σημεία:

– Να έχει καταγραφεί σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Κρήτη, ώστε να έχουν καταχωρηθεί το ΑΜΚΑ και το κινητό σας τηλέφωνο.

– Να έχει δίπλα του το κινητό τηλέφωνο, του οποίο το νούμερο έχει καταχωρηθεί στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.

– Να γνωρίζει τον κωδικό περιστατικού μέσω του οποίου έγιναν οι εργαστηριακές εξετάσεις, ο οποίος έχει δοθεί κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Με την καταχώρηση των παραπάνω στοιχείων μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου (πιστοποίηση χρήστη), αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο sms, με τον κωδικό που απαιτείται για να «ξεκλειδώσει» και να καταστήσει διαθέσιμα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά τόσο για τον επισκέπτη (αποφυγή πολύωρων αναμονών, εκνευρισμού, άσκοπων μετακινήσεων), όσο και για το φορέα (εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων αλλά και υλικών με μειωμένες εκτυπώσεις).

Διάγνωση με ένα «κλικ»

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και κάποια νοσοκομεία εφαρμόζουν όλα τα σύγχρονα συστήματα που έχουν στη διάθεσή τους για να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς… (διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου για το Βενιζέλειο πατώντας εδώ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ