Το doodle της Google αφιερωμένο στο πρώτο εμβόλιο για την ανεμοβλογιά

Τον Ιάπωνα ιολόγο Δρ Michiaki Takahashi, ο οποίος ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς το 1974 τιμά η Google με το σημερινό της Doodle.

Τον Ιάπωνα ιολόγο Δρ Michiaki Takahashi, ο οποίος ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς το 1974 τιμά η Google με το σημερινό της Doodle.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το doodle φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Tatsuro Kiuchi.

Το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, έχει χορηγηθεί σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ως αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων της μεταδοτικής ιογενούς νόσου και της μετάδοσής της.

Το 1965 ο Δρ. Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) και άρχισε να καλλιεργεί ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της ανεμοβλογιάς σε ζώα και ανθρώπους. Το 1974, ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο που στόχευε στον ιό της ανεμοβλογιάς που προκαλεί την νόσο. Στη συνέχεια το εμβόλιό του υποβλήθηκε σε αυστηρές κλινικές δοκιμές σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς με εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Το 1986, το Ίδρυμα Ερευνών για Μικροβιακές Ασθένειες του Πανεπιστημίου της Οσάκα ξεκίνησε την διάθεσή του εμβολίου του Δρ. Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) στην Ιαπωνία, ως το μοναδικό εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και πολύ σύντομα χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 80 χώρες.

Το 1994, ο Δρ. Takahashi διορίστηκε διευθυντής της Ομάδας Μελέτης Μικροβιακών Ασθενειών του Πανεπιστημίου της Οσάκα – μια θέση που κράτησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Χάρη στις καινοτομίες του, εκατομμύρια περιπτώσεις ανεμοβλογιάς αποτρέπονται κάθε χρόνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ