Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία αιτήσεων επικουρικού προσωπικού

Την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για το επικουρικό προσωπικό, μετά την παράταση που δόθηκε στις 30 Νοεμβρίου, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι και το τέλος της ημέρας (και ώρα 24:00) να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/.

Η πλατφόρμα άνοιξε στις 15 Νοεμβρίου, αλλά για αρκετές μέρες ήταν εκτός λειτουργίας. Το υπουργείο καλεί τους υποψήφιους να βιαστούν, για να μην κινδυνεύει το σύστημα με… υπερφόρτωση την τελευταία στιγμή.

Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται σε όλες τις κατηγορίες και κλάδους, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Η διαδικασία αυτή δεν αφορά τους γιατρούς.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή, καθώς έχουν γίνει αλλαγές.

Κατάθεση αιτήσεων…

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν: όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, εφόσον πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όσοι είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδικασία και μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο φορέα και όσοι είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδικασία αλλά διεγράφησαν επειδή είχαν κάνει λάθος στην αίτηση ή δεν είχαν επισυνάψει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού από δημόσιους φορείς υγείας, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ για ένα έτος.

Οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε στο διάστημα αυτό, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες πιστώσεις.

Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει. Οι κατάλογοι θα καταρτιστούν μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ