Θεοδωρίδου: Ποιοι θα λάβουν 3η δόση εμβολίου – Ειδικές ευπαθείς ομάδες

Οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν 10πλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν, με τον εμβολιασμό των παιδιών να συστήνεται για τη δική τους ασφάλεια και την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία, όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως έχουν νοσηλευτεί 29 έγκυες σε ΜΕΘ και δύο έχουν καταλήξει.

Οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν 10πλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν, με τον εμβολιασμό τους να παιδιών συστήνεται για τη δική τους ασφάλεια και την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία, όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως έχουν νοσηλευτεί 29 έγκυες σε ΜΕΘ και δύο έχουν καταλήξει.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Θα προσπαθήσω να κάνω σύντομη αναφορά σε θέματα σχετικά με τους εμβολιασμούς για τον Covid που απασχολούν» σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε πως το πρώτο θέμα είναι ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων. Από την καταγραφή των κρουσμάτων παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία, συνέχισε η κ. Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού.

Στοιχεία ανάλογα από τις ΗΠΑ, όπως είπε, δείχνουν ότι οι νοσηλείες παιδιών και εφήβων δεκαπλασιάστηκαν λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα. Ταυτόχρονα, φάνηκε ότι οι ανεμβολίαστοι έφηβοι είχαν δεκαπλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.

Τρεις βασικοί λόγοι

«Ανάμεσα στους προβληματισμούς επιλέγω έναν που είναι αρκετά συχνός, μήπως ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι ενήλικες» είπε η κ. Θεοδωρίδου στη συνέχεια και παρέθεσε τους βασικότερους λόγους:

  • Πρώτον για την ατομική τους προστασία και τη σωματική, ιδιαίτερα αυτό αφορά τα παιδιά που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, αλλά και την ψυχική.
  • Δεύτερον, σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες
  • Τρίτον, μείωση της διασποράς ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα της κοινότητας.
  • Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανοτήτων να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.
Τρίτη δόση εμβολίου: Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για τους ανοσοκατεσταλμένους

Ταυτόχρονα, την ερχόμενη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό ανοσοκατεσταλμένων με την τρίτη δόση.

Οι πολίτες που μπορούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό (ανοσοκατεσταλμένοι) θα λάβουν την προσεχή Δευτέρα SMS. Το SMS θα τους ενημερώνει ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως συνέβη και με τους ανοσοκατεσταλμένους, η τρίτη ενισχυτική δόση θα γίνει με mRNA εμβόλιο, δηλαδή είτε κάποιος έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca είτε με Johnson & Johnson θα κάνει τρίτη δόση με εμβόλιο Moderna ή Pfizer.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ