Θεμιστοκλέους: Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα

Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι ο κορωνοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη.

Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι ο κορωνοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι ο όρος ανοσία της αγέλης έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό.

Εξήγησε επίσης ότι όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και επισήμανε ότι οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, αλλά με τα εμβόλια.

Αναφορικά με τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, τόνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής της κατηγορίας και δήλωσε ότι δεν περιμένει να μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το Novavax.
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γνωστοποίησε ότι στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς με το Novavax.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ