Θάνος: Η παραλλαγή Δέλτα μπορεί να φέρει και νέες μεταλλάξεις

Στο θέμα της τρίτης δόσης εμβολίου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατρό-βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Θάνος. Όπως τόνισε το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό και θα εξαρτηθεί από διάδοση του κάθε στελέχους του ίου.

Θάνος: Η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να φέρει και νέες μεταλλάξεις

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Θάνος τόνισε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού έχει την ιδιότητα να φέρει σειρά μεταλλάξεων κάτι που το κάνει να προσκολλάται πολύ πιο εύκολα και να εισέρχεται πιο αποτελεσματικά στον οργανισμό.

Δήλωσε, επίσης, ότι η επιστημονική κοινότητα μελετά και μια άλλη μετάλλαξη, την Ε, γνωστή και ως μετάλλαξη της Καλιφόρνιας που ακόμα δεν έχει διαδοθεί στην Ευρώπη και έχει το χαρακτηριστικό να προκαλεί μειωμένη αντίδραση στα αντισώματα.

Ο κ. Θάνος τόνισε ότι το εμβόλιο προστατεύει κατά τουλάχιστον 95% από την εισαγωγή σε ΜΕΘ. Εξήγησε, δε, ότι είναι πιθανό να μπει στο νοσοκομείο ένας εμβολιασμένος πολίτης, ωστόσο δε θα καταλήξει σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι – ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς – πρέπει να εμβολιαστούν παιδιά αλλά και εκπαιδευτικοί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ