Τέλος η μάσκα στα καταστήματα – Υποχρεωτική σε νοσοκομεία και ΜΜΜ

Καταργούνται οι μάσκες από 1ης Ιουνίου από τα καταστήματα και τις συγκοινωνίες με αριθμημένες θέσεις, όπως τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Καταργούνται οι μάσκες από 1ης Ιουνίου από τα καταστήματα και τις συγκοινωνίες με αριθμημένες θέσεις, όπως τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε νοσοκομεία, γηροκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου για τη χρήση μάσκας σε σχολεία και πλοία.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική από 1η Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου μόνο στις μονάδες υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αναφορικά με τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου:

Με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφασίζουμε ότι από 1/6/2022 έως και 15/09/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ