Τελική ευθεία για την προκήρυξη 3.000 μονίμων για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την προκήρυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με το υπουργείο Εσωτερικών να προετοιμάζει έως το τέλος του μήνα την κατανομή των θέσεων ανά δήμο, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη μονίμων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συνολικά, θα προσληφθούν 3.000 υπάλληλοι στους δήμους όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα δράσης από το υπ. Εσωτερικών και ΑΣΕΠ, έχει ως εξής:

  • Το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των θέσεων που θα διατεθούν για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Ο πίνακας που θα δοθεί στο ΑΣΕΠ θα περιέχει φορέα, (δήμο), ειδικότητα, αριθμό θέσεων.
  • Εντός του Νοεμβρίου θα σταλεί στο ΑΣΕΠ το επίσημο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση της προκήρυξης.
  • Πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι η έκδοση της προκήρυξης “το συντομότερο δυνατόν”. Πηγές του ΑΣΕΠ θεωρούν ότι η προκήρυξη μπορεί να δημοσιοπποιηθεί τις πρώτες μέρες του νέου έτους.
Το κείμενο της προκήρυξης

Το κείμενο της προκήρυξης θα είναι εντελώς διαφορετικό από την γνωστή 3Κ/2018. Η διαφορετικότητα της 3Κ με την επικείμενη προκήρυξη εντοπίζεται στο εξής σημείο: Η πριμοδότηση των ήδη υπηρετούντων δεν θα γίνει με έξτρα μοριοδότηση, αλλά θα ενσωματωθεί η εμπειρία ως “απαραίτητο πρόσθετο προσόν” στην προκήρυξη.

Με σημείο αναφοράς την εμπειρία και τον τρόπο αξιοποίησής της στην προκήρυξη, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο σχεδόν ταυτόχρονης έκδοσης δύο προκηρύξεων: Μία για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και μία για όσους δεν διαθέτουν.

Ετοιμάζεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση – “έκπληξη” η οποία αφενός μεν θα “καλύπτει” τους ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα, αφετέρου θα επιλύει το βασικό πρόβλημα της 3Κ: Αυτή είναι η πίεση του ΑΣΕΠ να εκδώσει αποτελέσματα την τελευταία μέρα λήξης των συμβάσεων.

Με τη νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται παράταση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούνται έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης οριστικών οριστικών αποτελεσμάτων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ