Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για νέα μέτρα – Όχι σε νέο lockdown

Δύο σενάρια εξετάζονται σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού παρά τις διαβεβαιώσεις από τους ιθύνοντες της κύβέρνησης με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, που έχουν έχουν αποκλείσει το γενικό lockdown στη χώρα, παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δύο σενάρια εξετάζονται σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού παρά τις διαβεβαιώσεις από τους ιθύνοντες της κύβέρνησης με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να έχουν έχουν αποκλείσει το γενικό lockdown στη χώρα, παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε περίπτωση που η κατάσταση στη χώρα στραβώσει ακόμα περισσότερο, στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στόχος είναι να επιβληθεί ολικό απαγορευτικό στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει δύο πιθανά σενάρια: Το πρώτο αφορά την κορύφωση της πανδημίας στις αρχές Δεκεμβρίου και το δεύτερο, που θεωρείται και ως «κακό» σενάριο, είναι να κορυφωθεί μετά τα Χριστούγεννα.

Έχει και δύο γραμμές άμυνας όμως, στην προσπάθεια να αποφύγει ένα γενικό lockdown, επιβάλλοντας νέους περιορισμούς σε ανεμβολίαστους, αν ως την επόμενη εβδομάδα διαφανεί ο κίνδυνος να συνεχιστεί η κλιμάκωση της πανδημίας, με βάση στην περίπτωση αυτή το κακό σενάριο.

Τα νέα μέτρα στο… τραπέζι

Σε πρώτη φάση θα συζητηθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους μεικτούς χώρους εστίασης, δηλαδή θα τους επιτρέπεται μόνο το take away.

Παράλληλα θα υπάρξει αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τις αγορές εντός των εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν ψώνια μόνο με click away.

Rapid test και στα σουπερ μάρκετ

Στο τραπέζι αν χρειαστεί θα μπει και το rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα επιλεγεί.

Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται πάντως κομβική και υπάρχει ακόμη η ελπίδα ότι τα μέτρα σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς θα αποδώσουν.

Εκτιμάται ότι οι πρώτες δόσεις από τα 6,9 εκατ. εμβολιασμούς θα φτάσουν αρχές Δεκεμβρίου τα 7,4 εκατ.ευρώ, ενώ έχει συζητηθεί και ένα κίνητρο για τον εμβολιασμό σε όσους άνω των 60 ετών κάνουν την τρίτη δόση, με τη μείωση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.

Εκείνο που θέλουν από την κυβέρνηση είναι να περιοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα η διασπορά του ιού, ώστε να μην αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πιο σκληρά μέτρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ