Σύψας: Να καμφθεί ο κορωνοϊός πριν είναι αργά -Θα έχουμε προβλήματα

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κ. Νίκος Σύψας τόνισε ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε για ακόμη μια φορά για την κρισιμότητα της κατάστασης και τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου «εντοπίζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση».

Σύψας: Ειναι απλο, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε, «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα». «Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά» σημείωσε ο κ. Σύψας και τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση. «Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους» είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων. «Και αν χρειαστεί θα το πάρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη θετική διάγνωση του κ. Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ιός «δεν κοιτά προέδρους αλλά ευάλωτους ανθρώπους». Ερωτηθείς για τα σχολεία είπε πως είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση, προσθέτοντας πως ο βασικός όγκος των εκπαιδευτικών μονάδων λειτουργεί. Αναφορικά με τα ΜΜΜ είπε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, τόνισε πως ο κορωνοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό. «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας παράλληλα «πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι την άνοιξη».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ