Σύψας: Μας ανησυχούν τα κρούσματα στην Αττική – Μη γίνουμε Σερβία

Την ανησυχία των ειδικών για τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Αττική μετέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Την ανησυχία των ειδικών για τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Αττική μετέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον Θέμα 104,6 ότι «προσπαθούμε να μην γίνει στην Ελλάδα ό,τι έγινε στη Σερβία και στο Τέξας».

«Να μην συνωστιζόμαστε για να μην δίνουμε τη δυνατότητα στον ιό να διασπαρεί» πρόσθεσε ο κ. Σύψας συμπληρώνοντας ότι «τηρώντας αποστάσεις θα τη βγάλουμε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι» όταν και εκτίμησε ότι θα υπάρχει το εμβόλιο.

«Το προβλημα είναι εδώ, βλέπετε τα κρούσματα στις πόλεις πρέπει να κρατάμε αποστάσεις» συμπλήρωσε εκτιμώντας ότι «περιμένουμε στο τέλος Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου αύξηση κρουσμάτων που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως δεύτερο κύμα».

Κίνδυνος υπερμετάδοσης

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας επέμεινε στον κίνδυνο από την υπερμετάδοση εξηγώντας ότι «σε αυτή την περίπτωση 1 μολυσμένος μολύνει 2-3 ανθρώπους. Ελπίζω να μην το δούμε στην Ελλάδα τις επόμενες 2 εβδομάδες».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν όσο πλησιάζει η χρονιά για να εκτιμήσουμε την επιδημιολογικά εικόνα» προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία γιατί θέλουμε τα παιδιά να μην μένουν αγράμματα».

«Δεν χρειάζεται να πάρουμε περαιτέρω μέτρα από το να πείσουμε τους πολίτες να μην έρχονται ο ένας κοντά στον άλλο» επισήμανε.

Εμφανίστηκε, επίσης κατηγορηματικός για το ενδεχόμενο να υπάρχει συγκάλυψη στοιχείων λέγοντας ότι «υπάρχει μηδενική περίπτωση συγκάλυψης στοιχείων. Είμαστε 25 επιστήμονες στην επιτροπή, αν υπάρξει τέτοια υποψία θα παραιτηθούμε πάραυτα όλοι».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ