Λάρισα: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς της Ορθοπεδικής

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας μέσα στο Νοσοκομείο της Λάρισας έλαβε χώρα, όταν συνοδός ασθενούς επιτέθηκε κατά γιατρών της Ορθοπεδικής, όπως υποστηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας.

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας μέσα στο Νοσοκομείο της Λάρισας έλαβε χώρα, όταν συνοδός ασθενούς επιτέθηκε κατά γιατρών της Ορθοπεδικής, όπως υποστηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το περιστατικό καταγγέλλεται ότι έγινε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 12/4, και μάλιστα μετά από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση.

Ο συνοδός ξυλοκόπησε γιατρούς, τους έβρισε και άρχισε να τους απειλεί. Ωστόσο «αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού».

Μάλιστα, οι γιατροί που δέχθηκαν την επίθεση συνέχιζαν τα καθήκοντά τους μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας, παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ

«Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν Ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ το βράδυ στις 12/4, από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των Ιατρών.

Η άσκηση βίας, η εξύβριση και οι απειλές από τον συνοδό του ασθενούς αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση, περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ).

Η Διοίκηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εφημερεύουν με ασφάλεια οι Ιατροί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ