Συμπληρώματα διατροφής: Ποια θα πληρώνουμε από την τσέπη μας

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Αλλαγές στην αποζημίωση συμπληρωμάτων διατροφής και μάλιστα άμεσα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της εκδήλωσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Αλλαγές στην αποζημίωση συμπληρωμάτων διατροφής και μάλιστα άμεσα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της εκδήλωσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, έχει διαπιστωθεί κατασπατάληση σε κάποιες κατηγορίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Παρόλο λοιπόν που είπαμε ότι θα βγουν κατηγορίες από τη θετική λίστα να πάνε την αρνητική, παρόλο που είπαμε ότι θα λειτουργήσουμε με πολύ κλειστό προϋπολογισμό οι συγκεκριμένες κατηγορίες τον Ιανουάριο ήταν σαν να μην κατάλαβε κανένας τίποτα. Διότι κάποιες κατηγορίες έχουν εξαντλήσει αυτή τη στιγμή το budget όλης της χρονιάς με τους δυο πρώτους μήνες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Και θα είμαστε κάθετοι εκεί πέρα».

Συμπληρώματα διατροφής: Μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνη D, σίδηρος

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, κάποια από τα σκευάσματα όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνη D, σίδηρος, θα πάνε στην αρνητική λίστα. Αυτό σημαίνει πως θα χορηγούνται με ιατρική συνταγή αλλά δεν θα αποζημιώνονται. «Και θα βγουν να πάνε στην αρνητική λίστα αν προλάβουμε από 1η Απριλίου με πολύ μικρό κλειστό προϋπολογισμό για το τρίμηνο το οποίο θα έχει τρέξει» εξήγησε.

«Και θα υπάρξουν και κάποια άλλα από αυτά τα οποία θα μείνουν στη θετική λίστα με πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες και με πολύ μικρό budget. Η συνολική δαπάνη D σιδήρου, ασβεστίου μαγνησίου των 120 εκατομμυρίων ευρώ δεν θα απασχολεί το δημόσιο για πάνω από 20, 25 βαριά 30 εκατομμύρια. Εξοικονόμηση 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπάρχει αρνητική λίστα, υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για τη θετική λίστα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να βλέπουμε να υπάρχει μια κατανάλωση τέτοιας φύσεως και εμείς να την παρακολουθούμε.

Υπάρχει αρνητική λίστα, υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για τη θετική λίστα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να βλέπουμε να υπάρχει μια κατανάλωση τέτοιας φύσεως και εμείς να την παρακολουθούμε» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης. ΣΦΕΕ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ