Το συγκλονιστικό μήνυμα της 32χρονης μετά τη διάγνωση με καρκίνο παχέος εντέρου

  • Γράφει η Καίτη Αναγνωστοπούλου

Συγκλονίζει και ευαισθητοποιεί το μήνυμα της 32χρονης νοσοκόμας από το Νιου Τζέρσεϋ, που διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου, μεταδίδοντας -μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 5 λεπτών- τη σημασία της πρόληψης στον κόσμο.

Όταν η Jennifer Waller, μητέρα δύο παιδιών επισκέφθηκε τον γιατρό της με πόνους στην κοιλιά, αρχικά θεώρησε πως ο φόρτος εργασίας και το άγχος ευθύνονται για την κατάσταση της.

Η 32χρονη υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων, όπως καρκίνος μαστού, αιμορροΐδες, κ.α. με τις εξετάσεις να έχουν αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο γαστρεντερολόγος της πρότεινε να υποβληθεί σε κολονοσκόπηση τον περασμένο Ιούνιο, όπου και διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ γιατί δεν μπορεί να έχω καρκίνο. Θέλω να πω, είμαι νοσοκόμα. Φροντίζω τους ανθρώπους. Σας λέω ότι έχετε καρκίνο, σας φροντίζω, αλλά δεν μπορεί εγώ να έχω καρκίνο», επισημαίνει στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Μιλώντας στην Daily Mail Online, η Jennifer Waller δηλώνει πως παρά τον αρχικό φόβο και τη θλίψη, είναι έτοιμη να «πολεμήσει και να κερδίσει τη μάχη».

Η κοινοποίηση έγινε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και από τότε έχει προβληθεί σε περισσότερους από 22.000 ανθρώπους, με περισσότερα από 355 σχόλια και πάνω από 200 κοινοποιήσεις.

Η Jennifer Waller, νοσοκόμα στο επάγγελμα, εργάζεται σε δύο δουλειές και είναι ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών, 8 και 3 ετών.

Τους συχνούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, τους απέδωσε στους πολλούς καφέδες που έπινε και στην έλλειψη ύπνου. Όταν επισκέφθηκε τον γυναικολόγο της, συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει 12 κιλά σε έξι μήνες.

Αρχικά σκέφτηκε ότι μπορεί να έχει καρκίνο του μαστού, καθώς υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια της, αλλά οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές.

Τον Ιούνιο παρατήρησε λίγο αίμα όταν πήγε στην τουαλέτα και οι πόνοι στο στομάχι της επιδεινώθηκαν. Έτσι επισκέφθηκε έναν γαστρεντερολόγο που την έστειλε για κολονοσκόπηση.

Η διαδικασία διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες και τελικά έδειξε έναν μεγάλο όγκο.

Στα τέλη Αυγούστου, μετά την σχετική βιοψία, η 32χρονη διαγνώστηκε με διηθητική κακοήθη μορφή καρκίνου του παχέος εντέρου και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αφαιρέσει τον όγκο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει θεραπεία.

«Είμαι 32 χρόνων και έχω καρκίνο παχέος εντέρου. Κάντε εξετάσεις. Μην το αμελείτε» αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο που έχει αναρτήσει.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ