Στην τελική ευθεία το ίδρυμα Ωνάση για την απόκτηση του Ντυνάν

Με ανανεωμένη πρόταση και νέο τίμημα προς την Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να επανέλθει εντός των επόμενων ημερών το Ίδρυμα Ωνάση για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν.

Ερρίκος Ντυνάν

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthpharma.gr το Ίδρυμα Ωνάση δεν εγκαταλείπει τις αρχικές του προθέσεις για την απόκτηση του νοσοκομείου, που σταδιακά θα επανενταχθεί στο EΣY.

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν πως το βελτιωμένο τίμημα θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις που θέτει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, προχωρώντας στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Στο Δημόσιο…

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ξαναγυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο τομέα και να μπει στο δημόσιο σύστημα υγείας», όπως δήλωνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου στην ΕΡΤ-1.

«Η προσφορά του ιδρύματος Ωνάση είναι πάρα πολύ καλή και όταν με το καλό το αποκτήσει θα τεθεί υπό το καθεστώς του Ωνάσειου Ιδρύματος που είναι ειδικού καθεστώτος. Θα ξαναμπεί με τον τρόπο αυτό στην αγκαλιά του Δημόσιου για να ξαναπροσφέρει τις υπηρεσίες του» δήλωνε ο αναπληρωτής υπουργός κάνοντας λόγο για «ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων στελεχών, παραγοντών και συμφερόντων ότι θα θεωρηθούν άγονοι οι διαγωνισμοί».

Λόγο για «επαναφορά του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που σχεδόν εκλάπη από το Δημόσιο, στο πλαίσιο Δημόσιας Περίθαλψης» έχει κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018.

Φιλέτο εκτός ζήτησης…

Το Ερρίκος Ντυνάν θεωρούταν «φιλέτο» στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, με δύο ξένα επενδυτικά funds να το διεκδικούν αρχικά, τα οποία όμως τελικά δεν κατέθεσαν προσφορές.

Πρόκειται για τον αμερικανικό επενδυτικό οργανισμό με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Farallon Capital και το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Άμπου Ντάμπι Μubadala Investment Company.

Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν διαθέτει περίπου 500 κλίνες με το 50% – 60% της δυναμικότητας του να είναι «ενεργό».

Τον Σεπτέμβριο του 2014 το νοσοκομείο πέρασε στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς μετά από πλειστηριασμό λόγω των οφειλών του και ελλείψει άλλων υποψήφιων αγοραστών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ