Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Ράικου για «οικογενειακές» σχέσεις με τη Novartis

Σε όλες τις νόμιμες ενέργειες αναμένεται να προβεί η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου μετά τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον σύζυγό της, ο οποίος είναι γιατρός, να έχει σχέση με την υπόθεση της Novartis.

Ελένη Ράικου

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό του ζευγαριού αφορά σε 1.000 ευρώ που δόθηκαν από τη εταιρία Νovartis στον σύζυγο της για ομαδική ερευνητική εργασία, η οποία έγινε το 2009.

Έκτοτε, δεν υπήρξε καμία άλλη συνεργασία με την εταιρεία ούτε και συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Το όνομα της κ. Ράικου ενεπλάκη καθώς το πόσο εμβάστηκε σε λογαριασμό που διατηρεί από κοινού με τη σύζυγό της.

Τα δημοσιεύματα

Η δημοσίευση (στις εφημερίδες Kontranews και Νέα Σελίδα) προκάλεσε την αντίδραση ανθρώπων από το περιβάλλον της Εισαγγελέα οι οποίοι διαμηνύουν πως “η κ. Ράικου θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες μετά από δημοσίευμα που εμφανίζει το σύζυγό της να έχει σχέση με την υπόθεση της Novartis”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, “το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ, που δόθηκαν από τη Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009. Το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες “η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση δεν έχει με την εταιρεία. Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η κ. Ράικου αναμένεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες”.

“Ξέπλυμα χρήματος”

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αποκάλυψη προκαλεί “νέες, ραγδαίες εξελίξεις καθώς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα ελεγχθεί και η σύζυγος του μεγαλογιατρού, η οποία είχε και τη θεσμική ιδιότητα, διότι, όπως αποδεικνύει η δικαστική έρευνα, ο λογαριασμός που “υποδεχόταν” τα δώρα από τη Novartis ήταν κοινός.

Η δημοσιοποίηση και των δύο ονομάτων αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό δικαστικό σεισμό, αφού υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις ότι ο εν λόγω γιατρός είχε στενές επαφές με την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά εμφανίστηκαν στην πορεία εμβασμάτων του τροφοδότη λογαριασμού του ελβετογερμανικού πολυεθνικού κολοσσού”.

Το σημαντικό αυτό στοιχείο προήλθε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, και από τις εφόδους των εισαγγελέων στα γραφεία της Novartis, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι, ενώ βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων από το 2016! Μάλιστα η εφημερίδα kontranews αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι πρόκειται για την εισαγγελέα Ράικου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ