Στα ράφια των Super Market τα self tests – Πως θα γίνει η διάθεση τους

Στα “ράφια” των Super Market θα βρίσκονται προσεχώς τα self test καθώς οι φαρμακοποιοί δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η δωρεάν διανομή τους από τα καταστήματα και όπως ενημέρωσαν το μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση έχει ήδη λήξει από την περασμένη Κυριακή.

Στα "ράφια" των Super Market θα βρίσκονται προσεχώς τα self test καθώς οι φαρμακοποιοί δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η δωρεάν διανομή τους από τα καταστήματα και όπως ενημέρωσαν το μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση έχει ήδη λήξει από την περασμένη Κυριακή.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Βεβαίως, οι υπεύθυνοι δεν επιθυμούν να σταματήσει η διάθεσή τους, διότι θεωρούν ότι έτσι περιορίζεται η διασπορά του κορωνοϊού και ετοιμάζονται να βάλουν στο… χορό τα Super Market.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην κυβέρνηση δεν πανικοβλήθηκαν από τις εξελίξεις και όπως τόνισαν θα δοθεί λύση και θα συνεχιστεί η διαδικασία. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συνεννοήσεις.

Βεβαίως πρέπει να λυθούν τα ζητήματα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και άλλα πιο πρακτικά, όπως η σύνδεσή τους με το κεντρικό σύστημα. Διότι στα φαρμακεία, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ ο κάθε δικαιούχος μπορούσε να εξυπηρετηθεί.

Η απάντηση περί των αμφιβολιών για τα προσωπικά δεδομένα είναι ότι και τα φαρμακεία ιδιωτικές υπηρεσίες είναι, που ήταν συνδεδεμένα με το σύστημα, όποτε με τον ίδιο αξιόπιστο τρόπο ελέγχου θα μπορεί να γίνει και στο Super Market.

Ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί το self test σε ένα ειδικό χώρο, σαν «περίπτερο» μέσα στο Super Μarket. Εκεί η παρουσία του δεν θα λογίζεται και στα άτομα ανά τετραγωνικό που επιτρέπονται στο κατάστημα.

Από ‘κει πέρα θα ανοίξει, πλέον και μια άλλη συζήτηση για το ποια άλλα είδη που δίνονται στο φαρμακείο θα μπορεί και ένα Super Market να τα διαθέσει και αυτό δεν είναι ευνοϊκό για το… μονοπώλιο που υπάρχει στην παρούσα φάση.

Η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ)

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. του ΠΦΣ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, “για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων”.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ