Σε έξαρση η γρίπη με 4 νεκρούς σε μια εβδομάδα – Ασθενείς σε ΜΕΘ

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της γρίπης με το εφετινό εποχικό κύμα να έχει στερήσει ήδη τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων. Εν τω μεταξύ σε διάστημα μόλις εφτά ημερών 21 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, εξ’ αιτίας σοβαρών επιπλοκών.

Από την αρχή του κύματος έως και τα μέσα της εβδομάδας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 35 ασθενείς σε ΜΕΘ. Από αυτούς οι 21 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες με εύρος ηλικιών από 39 έως και 90 ετών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπό τα δεδομένα αυτά οι συντάκτες της νέας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προειδοποιούν ότι «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα». Σημειώνουν δε, ότι ο επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1) – που είχε προκαλέσει και την επιδημία του 2009 – και υπενθυμίζουν ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός «είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την αρχή του κύματος έως και τα μέσα της εβδομάδας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 35 ασθενείς σε ΜΕΘ. Από αυτούς οι 21 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες με εύρος ηλικιών από 39 έως και 90 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς μόνον οι τρεις ήταν εμβολιασμένοι, παρότι στην πλειονότητα τους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και άρα είναι επιρρεπείς σε τυχόν επιπλοκές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ